eur:
392.36
usd:
353.71
bux:
72222.24
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor
A Perini Navy Press Office képén a brit bejegyzésű Bayesian vitorlásról, amely egy viharban a szicílai Palermo környékén 2024. augusztus 19-én hajnalban elsüllyedt. A fedélzetén tartózkodó 22 ember közül 15-öt kimentettek, egyet holtan találtak meg, hatot még keresnek.
Nyitókép: MTI/EPA/Perini Navy Press Office

Jachttragédia: különös eredményt hozott a bankfőnök és felesége boncolása

Az olasz ügyészek a hajó kapitányát és két britet, akik a jachton dolgoztak, többrendbeli emberölés és gondatlan hajótörés gyanúja miatt vizsgálat alá vonták. Az olasz sajtó szerint a hét áldozat közül négy elhunyt megfulladt egy légbuborékban, miután elfogyott az oxigénjük.

Chris Morvillo és felesége, Neda Morvillo azon hét ember közé tartozott, akik meghaltak, amikor a Bayesian szuperjacht a múlt hónapban elsüllyedt, a boncolás során pedig megállapították, hogy fulladás okozta a halálukat.

Mike Lynch brit techvállalkozóval voltak úton, hogy megünnepeljék, hogy júniusban az Egyesült Államokban felmentették csalás vádja alól, amikor heves vihar támadt. Lynch 18 éves lánya, Hannah Lynch és a jacht séfje, Recaldo Thomas is meghalt.

A Sky News közlése szerint most a La Repubblica olasz lap cikkéből kiderült, hogy Chris Morvillo és Neda Morvillo mellett két másik utas, Mr. és Mrs. Bloomer is megfulladhatott. De a boncolás során állítólag nem találtak vizet egyikük tüdejében sem, ami arra utal, hogy

azért haltak meg, mert a kabinjuk megtelt szén-dioxiddal, és elfogyott az oxigén

– idézi az Index.

A búvárok állítólag a kabinok bal oldalán találták meg őket – a nyomozók úgy vélik, hogy haláluk előtt az utolsó légzsákokat keresték, mivel a hajó a süllyedés után jobbra dőlt.

Az eddig megvizsgált négy áldozaton nem találtak sérülésekre utaló jeleket – tette hozzá a La Repubblica. Mike Lynch felesége, Angela Bacares 14 másik emberrel együtt túlélte a süllyedést. A fennmaradó boncolásokat, Mike Lynch, Hannah Lynch és Recaldo Thomas boncolását pénteken végzik el – tették hozzá.

A szuperjachtot várhatóan a vizsgálat részeként kiemelik majd a tengerfenékről. Az olasz ügyészek a hajó kapitányát, az új-zélandi James Cutfieldet és két britet, Tim Parker Eaton mérnököt és Matthew Griffiths legénységi tagot többrendbeli emberölés és gondatlan hajótörés gyanúja miatt vizsgálat alá vonták.

Parker Eaton korábbi beszámolók szerint tagadta azokat az állításokat, miszerint a vihar éjszakáján a külső ajtókat nyitva hagyták, így a víz elárasztotta a gépházat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×