eur:
396.29
usd:
367.17
bux:
73547.83
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Nyitókép: Unsplash.com

Egymást érik a farkastámadások a hollandiai Utrecht tartományban

A holland hatóságok egy Utrecht tartománybeli erdős terület elkerülésére szólították fel a környékbeli gyerekes családokat, miután több kisebb farkastámadás is történt – jelentették holland hírportálok.

Szerdán egy kisgyereket fellökött egy állat, valószínűleg egy farkas. Korábban a környéken egy farkas megragadott egy másik kisgyereket is. Ugyancsak júliusban egy farkas rátámadt egy kistermetű kutyára és magával hurcolta.

A területen legalább egy farkascsaládról tudni, a hatóságok pedig azt mondták, amennyiben bebizonyosodik, hogy ugyanaz a farkas felelős az incidensekért, kilövési engedélyt fognak kérni az állatra.

Felszólították továbbá a családokat, hogy ameddig a DNS-tesztek eredményeire várnak, ne vigyék gyerekeiket Leusden, Zeist, Woudenberg és Utrechtse Heuvelrug települések erdős részeire.

A Faunabescherming holland állatvédő szervezet vezetője, Nico Koffeman mindazonáltal elképzelhetetlennek tartja a kilövési engedély megadását. Ilyen jellegű engedélyt csak nagyon súlyos támadások esetén adnak, „itt pedig csak pár lökésről és néhány karcolásról van szó” – hangsúlyozta.

Hozzátette: ha mégis megadják az engedélyt, a szervezet bírósághoz fordul.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×