eur:
393.75
usd:
363.8
bux:
73436.13
2024. július 30. kedd Judit, Xénia
Donald Trump volt amerikai elnök, a Republikánus Párt elnökjelöltje beszédet mond a republikánusok elnökjelölő országos gyűlésének utolsó napi ülésén a Wisconsin állambeli Milwaukee Fiserv Forum sportcsarnokában 2024. július 18-án. Öt nappal korábban merényletet kíséreltek meg Trump ellen, a lövés a fülét érte.
Nyitókép: MTI/EPA/Allison Dinner

FBI: Donald Trump merénylője a szlovák kormányfő elleni támadást is tanulmányozta

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik különleges ügynöke arról számolt be, hogy a Robert Fico elleni támadást is elemezte Thomas Matthew Crooks.

A nyomozóhatóság pittsburghi irodájának illetékese újságírók előtt elmondta: az eddigi nyomozás megállapította, hogy a 20 éves férfi a támadásra való felkészülés során tanulmányozott tömeges áldozatokkal járó lövöldözéseket, valamint utánanézett távirányítású robbanóeszközöknek is.

Arról is beszámolt, hogy az eddigi 450 meghallgatás nyomán körvonalazódik a merénylő személyiségrajza, ami szerint Thomas Matthew Crooks magas intelligenciaszinttel rendelkezett, de társas kapcsolatai szinte kizárólag családjára korlátozódtak, és egész életében kevés barátja vagy ismerőse volt. Az elkövető szülei teljes mértékben együttműködőnek bizonyultak a vizsgálat során - tette hozzá az ügynök.

Az FBI (Federal Bureau of Investigation) illetékese közölte: Donald Trump beleegyezett abba, hogy a nyomozók meghallgassák.

Hangsúlyozta, hogy bármely vizsgálat során rutineljárás az áldozat meghallgatása, az incidens során tett megfigyeléseinek rögzítése.

Hétfőn az amerikai média nyilvánosságra hozott több üzenetváltást, ami a Donald Trump elleni támadást megelőzően Butler városában, a választási gyűlés területét biztosító rendőrök között történt. Ezekből többi között kiderül, hogy a rendőrök és a biztonsági személyzet tisztában volt a későbbi támadó jelenlétével, és figyelték őt. Az egyik üzenetből kiderül, hogy javasolták a Donald Trump közvetlen védelmét ellátó titkosszolgálat mesterlövészeinek értesítését.

Donald Trump a hétvégén bejelentette, hogy szeretne visszatérni a Pennsylvania állambeli Butlerbe, többi között azért, hogy tisztelettel adózzon az ellene elkövetett támadásban meghalt Corey Comparatore, volt önkéntes tűzoltó emlékének. A republikánus elnökjelölt szerdán Pennsylvania államban, Harrisburg városában egy rendezvénycsarnokban tart választási nagygyűlést.

Címlapról ajánljuk
Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz
Lénárt Ágota

Az olimpia teljesen más, ha nem programozod át az agyad, pillanatok alatt nagyot bukhatsz

Minden ember hibázik, ezt egy sportolónak is be kell tudnia kalkulálni a versenyzésébe, illetve törekednie kell arra, hogy valahogy kijavítsa, ellensúlyozza a botlását – mondta az InfoRádióban a sportpszichológus. Lénárt Ágota hozzátette: a leblokkolás sok esetben korábbi versenyeken elkövetett hibák utóhatása, a gátló körülményeket pedig minél előbb ki kell iktatni.

Egy tucat aranyérmet osztanak szét ma Párizsban

Ma kiderül, milyen formában van a férfi 200 méteres pillangóúszás címvédője, Milák Kristóf.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

A hét elején óvatos kereskedést látunk a tőzsdéken, a befektetők kivárnak a holnapi Fed-kamatdöntés, valamint a héten érkező nagyobb vállalati gyorsjelentések (Microsoft, Apple) előtt. Ázsiában ma vegyes mozgásokat láttunk a tőzsdéken, és a határidős indexek állása alapján Európában is iránykeresés jöhet. Közben több fontos adatközlés is lesz ma, itthon és Európában GDP-adatok érkeznek, valamint a júliusi német inflációs adat is jön, míg az Egyesült Államokból munkaerőpiaci statisztikákat közölnek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×