eur:
393.56
usd:
364.41
bux:
71798.28
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Unsplash.com

A rendőrség előtt ismert tizenéves késelt a Sydney-i Egyetemen

Ausztráliában egy késelést követően a rendőrség kedden őrizetbe vett egy 14 éves fiatalt a Sydney-i Egyetemen.

A mentők elláttak egy 22 éves férfit, akit súlyos, de stabil állapotban szállítottak kórházba – számolt be a történtekről közleményében Új-Dél-Wales állam rendőrsége.

Mark Walton, az új-dél-walesi rendőrség terrorizmus elleni küzdelemért felelős megbízottja sajtótájékoztatón elmondta, a fiú indítékát vagy ideológiáját még nem sikerült megállapítani, de aggodalmát fejezte ki amiatt, egyre több jel utal arra, hogy a fiatalok radikalizálódnak az interneten.

„Erőszakos szélsőséges ideológiákat fogadnak el, és az erőszak irányába mozdulnak” – mondta. Hozzátette, hogy a támadó ismert volt a rendőrség és a kormányzati szervek előtt.

A feltételezett támadó az incidens után felszállt egy buszra, egy kórház közelében vették őrizetbe – közölte a rendőrség. Az áldozat és a feltételezett támadó nem ismerte egymást.

Az egyetem szóvivője azt mondta, hogy rendőrségi művelet folyik a camperdowni campuson, és a rendőrség a nyomozás folytatásáig a területen marad. A hatóság lezárta a bűncselekmény helyszínét.

A támadás mintegy két hónappal az után történt, hogy hat ember meghalt és 12 megsebesült egy késes támadásban Sydney Bondi városrészének egyik bevásárlóközpontjában, valamint egy istentiszteleten megkéseltek egy asszír keresztény püspököt Sydney nyugati részén. Ez utóbbi esetében egy 16 éves fiú ellen terrorcselekmény miatt emeltek vádat, míg a bevásárlóközpontban a támadót a rendőrség lelőtte.

A két támadás arra késztette Új-Dél-Wales állam kormányát, hogy megszigorítsa a kések forgalomba hozatalával kapcsolatos törvényeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
Változások jönnek a 4iG felsővezetésében

Változások jönnek a 4iG felsővezetésében

Új felsővezetőket jelentett be a 4iG, a vállalatcsoportnál zajló transzformációs program következő állomásaként. A változások egyaránt érintik a cégcsoport, valamint a távközlési kereskedelmi és infrastruktúra vállalatok irányítását is. Az új vezetők feladata az új struktúrához alakított vállalatok szervezeti felépítésének kialakítása, az üzleti folyamatok összehangolása, valamint a jövőbeli fejlődési stratégia meghatározása lesz. A vállalatcsoport ezzel párhuzamosan kibővíti a cégcsoport legfelsőbb vezetését, melynek célja új befektetési és üzleti területek feltárása, illetve a 4iG nemzetközi jelenlétének növelése a távközlési, infrastruktúra és technológiai szektorokban – áll a vállalat közleményében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×