eur:
390.54
usd:
358.26
bux:
72899.65
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Az áradó Rába folyó Csörötneknél 2023. augusztus 5-én. A Nyugat-Dunántúli Vízügy Igazgatóság tájékoztatása szerint a Rába vízszintje ezen a napon hajnalban 476 centiméteres vízállásnál tetőzött. Körmendnél reggel 387 centimétert mértek, a tetőzést itt 500-510 centimétert meghaladó vízállással másnap reggelre várják, ami miatt a szakemberek szerint a legmagasabb harmadfokú árvízvédelmi készültség elrendelésére lesz szükség a folyószakaszon.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Drámai úszás a Rábában, holttestre bukkant a nő

Egy nő riasztotta a rendőröket, hogy feltehetően holttestet látott a folyó ausztriai szakaszán.

Osztrák lapok információi szerint egy férfi holttestét találták meg pénteken délután a Rába burgenlandi szakaszán, a Gyanafalvi járásban. A rendőröket fél 2-kor riasztotta egy nő, aki a folyóban úszott - írja a nyugat.hu.

Drónnal és rendőrségi helikopterrel is keresni kezdték a holttestet, amit megtaláltak.

Egyelőre nem tudni, hogy kiről van szó, sőt az sem egyértelmű, hogy mióta lehetett a folyóban. Nyomozást kellett elrendelni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Hatalmas veszteséget szenvedtek az ukránok egyetlen faluban, évtizedes háborúra készülnek az oroszok – Háborús híreink csütörtökön

Az ukrajnai háborúban nem lehet biztosan tudni, hogy a felek mekkora veszteségeket szenvednek el a harctéren, a számokat csak tippelni lehet. A ritka kivételek egyike, hogy valamelyik harcoló fél adatokat oszt meg erről. Most az ukránok kivételt tettek egy településért vívott csatával kapcsolatban – írja az Ukrajinszka Pravda. Kiadta napi jelentését az amerikai Institute for the Study of War (ISW) az ukrajnai háborúról, amelyben ezúttal – mások mellett – Dmitrij Medvegyev kijelentéséről és az orosz sajtóról írnak. Cikkünk folyamatosan frissül a az ukrajnai háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×