eur:
395.66
usd:
366.7
bux:
70169.4
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Nyitókép: Pixabay

Drasztikus változtatást vezet be az X

Az Elon Musk tulajdonában lévő közösségimédia-felületen olyan fejlesztés folyik, amelynek eredményként ezentúl láthatatlanok lesznek a tetszésnyilvánítások.

Hamarosan eltűnnek a like-ok az egyik legnagyobb közösségi oldalról, a korábban Twitterként ismert X-ről – írja a Mashable cikkére hivatkozva a 24.hu. A változást egy bejegyzés formájában a cég műszaki igazgatója, Haofei Wang meg is erősítette. A bejelentés szerint a funkció nem szűnik meg teljesen, viszont priváttá válik, vagyis senki nem láthatja majd, hogy más felhasználóknak milyen tartalmak tetszettek.

Wang azt közölte: erre azért van szükség, mert a nyilvános like-ok miatt egyesek attól félnek, hogy romlik a megítélésük, vagy éppenséggel trollok vehetik célba őket.

Az igazgató azt ígéri, az újításnak köszönhetően és a reménybeli bátrabb lájkolás révén ráadásul az algoritmus is sokkal inkább képes lesz a felhasználók ízlésének, érdeklődési körének megfelelő tartalmakat ajánlani.

Wang bejegyzését később Enrique Barragan, az X senior szoftverfejlesztője kiegészítette saját posztjával, amelyben további információkat közölt a változtatásról. Ebben kifejtette, hogy a felhasználók továbbra is láthatják majd, hogy az ő bejegyzéseiket kik kedvelték, ahogy azt is, hogy hány darab like érkezett a posztokra. Nem nézhetik meg viszont azt, hogy mások bejegyzéseit kik kedvelték, ahogy mások profiljára kattintva azt sem, hogy ők melyik posztokat kedvelték.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×