eur:
396
usd:
366.32
bux:
70324.58
2024. június 13. csütörtök Anett, Antal
Noa Marciano izraeli katonanő temetésén az édesanyja, Adi Marciano (j2) az izraeli Modiinben 2023. november 17-én. Marciano holttestét az előző nap találták meg izraeli katonák a gázai es-Sifá kórház melletti épületben. Ő egyike annak a három túsznak, akiket a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i támadásaikor Izraelből elhurcolt mintegy 240 túsz közül halottnak nyilvánítottak.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Kiszedték a palesztinokból, hol találják meg a túszok holttestét

Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat megtalálta pénteken a Gázai övezetben három olyan izraeli holttestét, akit a Hamász radikális palesztin szervezet fegyveresei október 7-i terrortámadásukban gyilkoltak meg, és elhurcoltak a Gázai övezetbe - jelentette be egy katonai szóvivő.

Mindhárman részt vettek az övezet határa közelében megrendezett Nova zenei fesztiválon, amelynek fiatal közönségét is megtámadták a terroristák más dél-izraeli települések mellett. A partiról még el tudtak menekülni, de a hamászosok egy útkereszteződésben meggyilkolták őket, majd holttestüket magukkal vitték.

Daniel Hagari katonai szóvivő elmondta, hogy a holttestek nyomára a Sin Bet és a hadsereg kommandósai közösen találtak rá olyan titkosszolgálati információk alapján, amelyeket egyebek között az övezetben elfogott palesztinokból szedtek ki. A holttesteket igazságügyi orvosszakértők azonosították.

Az egyik áldozat a 22 éves Sani Luk volt, aki egy barátjával, a francia-mexikói kettős állampolgár Orion Hernandez Radóval vett részt a partin. Radót is elrabolták, de az ő sorsa ismeretlen. Egy másik áldozat a 28 éves, asdódi Amit Buszkila, a harmadik pedig az 56 éves Icik Glanter.

Izrael még 129 túszt tart nyilván, közülük 39-ről úgy tudja, hogy már nem él.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.13. csütörtök, 18:00
Szalai Ádám
a magyar labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×