eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Peter Pellegrini megválasztott szlovák elnök a Zuzana Caputová hivatalban lévő elnökkel a pozsonyi elnöki palotában, a Grassalkovich-kastélyban tartott sajtóértekezleten 2024. május 16-án. Az előző nap Robert Fico szlovák miniszterelnököt Nyitrabányán több lövéssel életveszélyesen megsebesítette egy 71 éves lévai férfi, a politikus állapota stabil, de továbbra is nagyon súlyos
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Peter Pellegrini: beszéltem Robert Ficóval, nehéz órák és napok előtt áll

A megválasztott szlovák elnök meglátogatta a besztercebányai kórházban a kormányfőt, aki még szerda délután lett egy fegyveres merénylet áldozata.

Peter Pellegrini megválasztott államfő meglátogatta a besztercebányai kórházban Robert Fico miniszterelnököt, akit szerdán Nyitrabányán, a kihelyezett kormányülés után több lövéssel megsebesített egy 71 éves merénylő. A kormányfőn még aznap többórás életmentő műtétet kellett végrehajtani.

„Tudtam beszélni Ficóval pár percet, de az orvosok csak egy rövid látogatást engedtek. Alapvetően személyes hangvételű volt a beszélgetésünk. Nagyon kimerült. Kritikus állapotban van, nehéz órák és napok előtt áll” – mondta Pellegrini a kórház előtt újságíróknak.

Pellegrini úgy gondolja, jelenleg nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy Robert Fico túl van az életveszélyen. A megválasztott államfő elárulta, miután régóta személyes kapcsolatot ápol a kormányfővel, ezért privát beszélgetést folytatott vele, de mivel Fico fáradt volt és gyógyszerek hatása alatt állt, ezért csak néhány szót váltottak – írja az Új Szó.

"Átléptünk egy vörös vonalat Szlovákiában" – mondta a leendő államfő, aki szerint Robert Ficót csak egy hajszál híja választotta el a haláltól. "Elég lett volna, ha azok a lövések néhány centiméterrel arrébb érik, és ma már másról beszélnénk" – közölte. "Egy politikailag túlságosan befolyásolt egyén úgy döntött, hogy merényletet követ el, csak azért, mert nem ért egyet azokkal a lépésekkel, amelyeket a Robert Fico által vezetett kormány tesz" – tette hozzá.

Peter Pellegrinit áprilisban választották meg Szlovákia elnökének, de a hivatalát csak június 15-én foglalhatja el, ezért tartott délelőtt közös tájékoztatót elődjével, a leköszönő Zuzana Caputovával.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×