eur:
385.87
usd:
355.41
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin
Orosz katonák a mariupoli Azovsztal acélipari üzem területén 2022. június 13-án. Az Azovi-tenger partján fekvő kikötőváros a kizárólag Oroszország által elismert Donyecki Népköztársaság ellenőrzése alatt áll, miután az orosz erők hosszú ostrom árán elfoglalták. A kép területén az orosz védelmi minisztérium által újságíróknak szervezett túrán készült.
Nyitókép: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij

Katonai kitüntetésivel is próbál védekezni a bíróság elé állított orosz politikus

Timur Ivanov katonai egyenruhában, kitüntetések garmadájával a mellkasán jelent meg az első bírósági meghallgatásán.

Az orosz védelmiminiszter-helyettest korrupció miatt vették őrizetbe. A hivatalos magyarázat szerint Ivanov a védelmi minisztérium építési munkálataival kapcsolatosan fogadott el kenőpénzt egy építési vállalkozótól. Erős a gyanú, hogy Mariupol kapcsán robbant ki a botrány: Ivanov volt megbízva a megszállt ukrán település újjáépítési munkálatainak felügyeletével - írja a portfolio.hu.

Timur Ivanovot legalább két hónapig tartják őrizetben, amíg az ellene felhozott vádakat vizsgálják a hatóságok. Nyugati és ukrán források szerint Ivanov politikai tisztogatás áldozata lett.

Az X-en is erről találgatnak az ukránok.

Ami Mariupol újjáépítését illeti az rosszul halad. Két évnyi megszállás után is romokban hever az ukrán város nagy része, de még az újonnan felhúzott városrész is nagyrészt lakhatatlan.

Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 20. 20:30
×
×
×
×