eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Nyitókép: Pexels

Újabb hírek az ingyenes rodoszi nyaralásokról

Tavaly júliusban erdőtűz sújtotta a népszerű görög szigetet, Rodoszt. Ezt követően a görög kormány úgy döntött, ingyenes szállodai utalványokkal kompenzálja azokat a turistákat, akiknek tönkrement a nyaralása. Vannak azonban feltételek.

A vg.hu összeállítása ugyanis arra emlékeztet, hogy csak azok kaphatnak ingyenes szállodai vouchert, akik hotelben laktak - az Airbnb-ben vagy más apartmanban lakók nem jutnak ilyen kompenzációhoz. Ráadásul a magyarok

Az Ibusz a lappal azt közölte, hogy magyar turistákat jellemzően nem érint az akció. Az Invia szállásközvetítő a náluk lévő több száz hazai és nemzetközi utazásszervező ajánlatai alapján arról számolt be, hogy ezek a cégek nem szerveztek utakat a tavalyi tűzvészben érintett területre, ugyanis szervezett utazások keretében a magyar közönség jellemzően a sziget északi oldalát keresi fel. Ennek a cégnek sincs tudomása magyar érintettekről.

Persze ettől még lehetnek egyéni utas érintettjei a tűzvésznek és így az akciónak. Nekik a programban való részvételhez regisztrálniuk és jelentkezniük kell az erre a célra létrehozott platformo. Nyilatkozni kell arról, melyik szállodában szállt meg az érintett turista és meg kell adni a tavalyi foglalás adatait.

Mint ismert, körülbelül huszonötezer turistát evakuáltak tavaly a tűzvész miatt, ebből nagyjából tízezren az Egyesült Királyságból utaztak oda. Az akció meghirdetését követően ötezren azonnal reagáltak a felhívásra. A kedvezményezettek egyszeri, egyhetes ingyenes tartózkodást (7 nap) kapnak ugyanolyan kategóriájú szállodába, ahová az elmúlt nyáron foglaltak. Legfeljebb 500 euró (198 ezer forint) értékű utalványt adnak. A felajánlott kuponok értéke az eredeti foglalástól függ, aki tavaly három csillagos szállodában nyaralt, 300 eurós (119 ezer forint) vouchert kaphat. A voucherek azonban nem érvényesek a főszezonban.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×