eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter az afganisztáni háború befejezéséről a Pentagonban tartott sajtóértekezleten 2021. szeptember 1-jén. Az utolsó amerikai katona augusztus 31-én távozott afganisztánból, és ezzel befejeződött az Egyesült Államok leghosszabb háborúja.
Nyitókép: MTI/EPA/Jim Lo Scalzo

Washingtonból hívták telefonon Izraelt

Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter izraeli kollégájával, Joáv Galanttal beszélt, hogy megvitassák Irán közel-keleti "destabilizációs akcióit"

Megbeszélést folytatott csütörtökön Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter izraeli kollégájával, Joáv Galanttal, hogy megvitassák Irán közel-keleti "destabilizációs akcióit", más regionális fenyegetéseket és a palesztin lakosságú Gázai övezetbe szánt segélyekkel kapcsolatos kérdéseket - olvasható a Pentagon Washingtonban csütörtök este kiadott közleményében.

A múlt hét végén Irán több száz drónt és rakétát indított Izrael ellen, válaszcsapásként a szíriai nagykövetségét ért, Izraelnek tulajdonított támadásra. Ezek legtöbbjét még azelőtt megsemmisítették, hogy izraeli területre értek volna.

Lloyd Austin és Joáv Galant megbeszélésére még azelőtt került sor, hogy Irán péntek hajnalban bejelentést tett arról: légvédelme több drón ellen lépett fel az ország belsejében.

Izraeli kollégájának Austin beszélt "a humanitárius segélyek áramlásának, növelésének és fenntartásának fontosságáról" is, ideértve egy új, az izraeli Asdód kikötőjéből kiinduló segélyezési útvonalat - közölte a Pentagon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×