eur:
389.07
usd:
363.59
bux:
68073.37
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Unsplash,com

Újabb plágiumbotrány a norvég kormányban

Doktori disszertációjával kapcsolatos plágiumvád miatt lemondott pénteken a norvég egészségügyi miniszter. Idén ő a második tárcavezető a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt távozni kényszerül.

A 2021 októberében hivatalba lépett Ingvild Kjerkol egy nappal azt követően mondott le, hogy a norvégiai Nord Egyetem egy vizsgálat után arra a következtetésre jutott, hogy a volt miniszter 2021-ben beadott doktori disszertációja „nem kis mértékben tartalmaz plágiumot”.

Kjerkollal közös sajtótájékoztatóján Jonas Gahr Störe miniszterelnök elmondta, a vizsgálat a plágium szándékosságát is megállapította, ezért a kormány arra a következtetésre jutott, hogy Kjerkolnak le kell mondania.

Maga Kjerkol azt mondta, sem neki, sem szerzőtársának nem volt szándékában mások munkáját lemásolnia. „Bár fáj, ha az embernek nem hisznek, el kell fogadni, hogy az egyetem más véleményen van” – jelentette ki.

Kjerkol idén már a második miniszter a norvég kormányban, aki plágiumvádak miatt lemondott. Januárban Sandra Borch felsőoktatási és kutatási miniszter távozott a tárca éléről, miután egy egyetemista felfedezte, hogy Borch szakdolgozata – beleértve az elütéseket is – megegyezik egy másik szerző munkájával.

Störe kormányában tavaly is történtek személycserék: Anniken Huitfeldt külügyminisztert októberben váltották le, miután kiderült a férjéről, hogy - házastársa tudta nélkül - évekig részvényekkel kereskedett, a tárcavezetőnek pedig magyarázkodnia kellett hivatali döntéseiről házastársa potenciális meggazdagodásával összefüggésben.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A mesterséges intelligencia felveszi a harcot a banki csalásokkal

A Visa két új mesterséges intelligencia alapú csalásmegelőző, kockázatcsökkentő megoldást jelentett be, melyek a csalások lehetőségét az azonnali, számlák közötti és az online fizetések esetében csökkentik a Visa hálózatán belüli és azon kívüli tranzakciók esetén is - közölte a társaság. A csalásokról és a fizetési trendekről is szó lesz a Portfolio június 11-ei Financial IT rendezvényén. Regisztráció itt!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×