eur:
390.77
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Nyitókép: Facebook/Xiaomi

Ezzel a csodajárgánnyal szorongatná meg a Teslát a Xiaomi – videó

A kínai elektronikai vállalat pekingi üzemében hétszáz robot dolgozik, és egyes vélemények szerint az új elektromos autójuk átformálhatja a globális járműpiacot.

A főként mobiltelefonokat és más elektronikai cikkeket gyártó Xiaomi piacra dobta első elektromos autóját. Az SU7 modellre néhány nap alatt több mint százezer megrendelést vettek fel, és az első kocsikat már el is kezdték kiszállítani – írja a vezess.hu.

Az új modell nagyon hasonlít a Porsche Taycanra, de sokkal olcsóbb. Az SU7 legerősebb, 673 lóerős villanymotorokkal felszerelt Max változata – amely 2,78 másodperc alatt éri el a 100 km/órát – átszámítva 15 millió forintba kerül Kínában.

Egy videóban azt is bemutatják, hogyan zajlanak a gyártási munkák a Xiaomi részben állami tulajdonú pekingi üzemében, ahol több mint hétszáz robot dolgozik, és állítólag 76 másodpercenként készül el egy autó.

Gyakorlatilag nincs fennakadás, a termelés mindig ütemterv szerint zajlik. A legtöbb robot – 381 darab – a karosszériaüzemben található, ahol minden állomáson nyolc gép van alkalmazásban, négy-négy mindkét oldalon. A robotkarok többek közt képesek a helyükre ültetni az ajtókat, valamint becsavarják és beállítják a zsanérokat is. A Xiaomi tájékoztatása szerint ezzel kétszer gyorsabban tudnak haladni, mint a hagyományos autógyártók. A pekingi üzemben mindössze húsz ember dolgozik.

Az autóvásárlók a Tesla Model 3 elektromos autójánál négyezer dollárral (másfél millió forinttal) kevesebbért juthatnak hozzá az SU7 modellhez.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×