eur:
389.54
usd:
364.46
bux:
68219.23
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Olaf Scholz váratlan lépésre szánta el magát

A német kancellár saját TikTok-fiókot hozott létre, nem titkolt célja, hogy elsősorban a fiatal szavazókat szólítsa meg.

A "történelmi" lépést a német kormány sajtó- és információs hivatala jelentette be. A hivatalos közlemény szerint

a szociáldemokrata kancellár a @TeamBundeskanzler néven jelen van a kínai Byte Dance platformján.

Ez pedig egyben azt is jelenti a szóvivője szerint, hogy mostantól a TikTokon is állandó tájékoztatást nyújtanak a kancellár, illetve a szövetségi kormány munkájáról. Ezenkívül bepillantást engednek a kulisszák mögé is, különös tekintettel Scholz, illetve a kormány mindennapjairól.

"Ígérem, nem táncolok"

– írta az X platformon Olaf Scholz, aki ezzel a TikTokon rendkívül népszerű, rövid táncolós klipekre utalt.

A bemutatkozás alkalmából a TikTokon Scholz is közzétett egy mindössze 13 másodperces videót, de az ígéretéhez hűen nem táncolt, hanem íróasztalánál ült.

@teambundeskanzler Wir sind genauso überrascht wie ihr! (Und ja, der Bundeskanzler ist jetzt wirklich auf TikTok) #Bundeskanzler #Kanzler #OlafScholz ♬ The Funny Bassoon - Eitan Epstein Music

A kancellár már korábban utalt arra, hogy szeretne jelen lenni a TikTokon, mert azt az átlagot meghaladó számban használják a fiatalok, a felmérések szerint híreik jelentős részét is onnan kapják.

Ezt megelőzően ugyanakkor a Die Zeit szerint a kormány kizárta, hogy a kancellár jelen legyen egy kínai vállalat által menedzselt platformon. A Der Spiegel szerint ugyanakkor több neves külföldi politikus megelőzte Németország kancellárjátt tiktokos jelenlétével. Így többi között Joe Biden amerikai elnök és Emmanuel Macron francia államfő, vagy épp Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke már "mestere" a TikTok "kihasználásának".

A német politikai pártok közül az ellenzéki AfD párt vezeti a TikTok-használók rangsorát. A radikális jobboldalinak tartott párt nem titkolt célja, hogy a platform segítségével növelje fiatalabb támogatóinak számát.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×