eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pixabay

Az oroszok hagyták hátra, 9 gyerek meghalt miatta

Kilenc gyerek meghalt a kelet-afganisztáni Gazni tartományban, mert egy taposóakna, amely még a szovjet megszállás idejéből maradt ott, felrobbant a kezükben - közölte a Gazni tartomány sajtóirodája.

A helyi rendőrség azt közölte, hogy az előző nap történt tragédia áldozatai négy és tíz év közöttiek.

Hamidullah Niszár, a tartományi sajtóiroda vezetője elmondta: a gyerekek nem tudták, mit találtak, játszani kezdtek vele, és az akna felrobbant.

Ugyancsak vasárnap a nyugat-afganisztáni Herát tartományban is meghalt egy gyerek, neki lőszer robbant fel a kezében. Még öt ember megsérült ebben a balesetben a tartományi rendőrség közlése szerint.

Március végén az ország déli részén lévő Hilmend tartományból jelentettek egy hasonló balesetet, akkor három gyerek vesztette életét.

Az elhagyott robbanószerkezetek máig sok balesetet okoznak Afganisztánban, különösen a gyerekek körében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×