eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az izraeli légicsapás következtében megsemmisült Hamad-torony romjai, a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban 2024. március 14-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei 2023. október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben.
Nyitókép: Az izraeli légicsapás következtében megsemmisült Hamad-torony romjai, a Gázai övezet déli részén fekvő Hán-Júniszban 2024. március 14-én. MTI/EPA/Mohamed Szaber

32 ezer ember vesztette életét Gázában a palesztinok szerint a harcok kezdete óta

Az Izrael és a Hamász palesztin szélsőséges szervezet között október óta tartó fegyveres konfliktus kezdete óta a palesztin halálos áldozatok száma 32 226-ra emelkedett a Gázai övezetben a palesztin kormányzat egészségügyi minisztériumának közlése szerint.

A Hamász vezette minisztérium adatai szerint a sebesültek száma elérte a 74 518-at a konfliktus kezdete óta.

A közlés szerint csak az elmúlt napon 84 palesztint öltek meg, és 106-an sebesültek meg az övezetben.

A Gázai övezetben kezdett izraeli hadműveletek előzményeként a Hamász tavaly október 7-én Izrael déli térségében példátlan terrortámadást hajtott végre, amelyben 1200 ember meghalt, háromezren megsebesültek. A Hamász fegyveresei Gázába hurcoltak 240 túszt, akiknek egy része még mindig fogságban van.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×