eur:
395.17
usd:
368.09
bux:
70373.63
2024. június 24. hétfő Iván
Jens Stoltenberg NATO-főtitkár sajtóértekezletet tart a NATO-Ukrajna Bizottság ülése után Brüsszelben 2022. február 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: MTI/AP/Olivier Matthys

Békét sürget a NATO-főtitkár – az azeriek és az örmények között

Üdvözölte Jens Stoltenberg NATO-főtitkár vasárnap Bakuban Ilham Aliyev azerbajdzsáni elnök azon kijelentését, hogy országa minden eddiginél „közelebb áll a békéhez" Örményországgal, és arra bátorította a két felet, hogy a lehetőséget megragadva jussanak el egy olyan megállapodáshoz, amely tartós stabilitást garantál a régióban.

Az azeri államfő kettejük találkozója után beszélt arról, hogy Örményországgal „élénk béketárgyalásokat” folytatnak. Hozzáfűzte: Most közelebb vagyunk a békéhez, mint eddig bármikor".

Stoltenberg erre reagálva sürgette a két országot, hogy folytassák a tárgyalásokat, amíg el nem jutnak a tartós békemegállapodáshoz.

A főként Hegyi-Karabah miatt feszült viszonyban álló, szomszédos dél-kaukázusi országok tavaly év végén közös nyilatkozatot adtak ki arról, hogy békemegállapodásra szeretnének jutni, és azóta több alkalommal is tárgyalóasztalhoz ültek. A múlt hónapban Berlinben tartottak egy kétnapos tárgyalási fordulót.

Stoltenberg a bakui sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az Oroszországgal háborúban álló Ukrajnának további humanitárius segítségre van szüksége. A NATO-főtitkár méltatta a Kijevnek eddig nyújtott jelentős azerbajdzsáni támogatást, de kiemelte, hogy a helyzet továbbra is nagyon nehéz, és arra kérte Bakut, hogy nyújtson újabb segélyeket.

Azerbajdzsán egyebek között energetikai eszközökkel és üzemanyaggal segítette Ukrajnát, a támogatás értéke elérte a 7,5 millió dollárt.

Jens Stoltenberg Azerbajdzsán után kedden Örményországot is felkeresi.

Címlapról ajánljuk
Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

Kásler Miklós: tényleg rákos lesz 2050-re, aki akkor elhagyja a 65-öt

2050-re, akik megérik a 65 évet, valamiféle rákos daganatban fognak szenvedni - hangzott el a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia konferenciáján. Az InfoRádió Kásler Miklós Széchenyi-díjas onkológus professzort, a Közép- és Kelet-Európai Onkológiai Akadémia elnökét kérdezte több témában.

Sikeres volt Varga Barnabás műtétje

Az MLSZ szerint biztos, hogy szerdán kijöhet a kórházból a csatár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Megütötték a tech részvényeket az USA-ban

Az ázsiai piacokon felemás elmozdulásokat láthattunk ma, Európában ugyancsak iránykeresés volt a jellemző a nyitásban, később azonban egyre jobbra fordult a hangulat. A magyar piacon izgalmas sztorik voltak ma: különösebb fundamentális ok nélkül kilőtt a Masterplast és az Appeninn árfolyama, míg az Alteo közölte, hogy rövidesen jöhet a társaság történelmének legnagyobb zöldberuházása. Közben komolyabb esést szenvedett el a bitcoin árfolyama, amivel kulcsszintre került a legértékesebb kriptoeszköz árfolyama. Amerikában vegyes hangulatban telt a kereskedés, különösen a tech részvények gyengélkedtek ma. Külön kiemelendő az Nvidia esése: a cég részvényei alig 3 kereskedési nap alatt már közel 15 százalékot vesztettek értékükből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×