eur:
393.84
usd:
367.84
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels.com

Bécsbe gyorsabban vonatozhatunk, a repülőtérre is megy majd vonat

A két főváros közötti vasúti menetidő húsz perccel csökkenhet, Münchenig az út több mint félórával lesz rövidebb.

Közzétette az osztrák kormány és Ausztria nemzeti vasúttársasága (ÖBB) a vasútfejlesztési terveit. A 67 projekttől az utazási idők jelentős csökkentését és a vasúti közlekedés népszerűbbé válását várják – írja a magyarepitok.hu.

2040-ig Ausztria jelentősen bővítené és korszerűsítené mind a regionális, mind a nemzetközi vasúti összeköttetéseit. A közel 70 fejlesztési elképzelés között szerepel Felső-Ausztriában és Bajorországban is jelentős hálózatfejlesztés. Ennek következtében a Bécs és München közötti utazási idő a jelenlegi négyről, két és fél órára csökkenne. A München–Budapest közötti járatok menetideje pedig 35 perccel rövidülne.

Új nyomvonalat is építenének, ami Budapestről és Pozsonyból is közvetlen elérést biztosítana a bécsi repülőtérhez.

A tervek szerint faragnának a Bécs–Budapest menetidőből is, a jelenlegi 2 óra 40 percről, 2 óra 20 percre. Hasonlóak a célkitűzések Szlovénia és Horvátország irányába is. A fejlesztésekkel háromnegyed órával rövidebb lenne a Graz-Maribor táv megtétele. A tervek érintik Bécs helyi közlekedését is, korszerűsítést és bővítést jelentettek be a bécsi Heiligenstadt és Praterkai közötti vonalon.

A vasútfejlesztés megtérülő befektetés

A projekt költségét 26 milliárd euróra becsülték. Az osztrák kormány álláspontja szerint a fejlesztések megtérülnek, mivel azok új munkahelyeket teremtenek és a jobb, gyorsabb vasúti összeköttetésből minden érintett profitálhat.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×