eur:
393.82
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Cute schoolgirl with a backpack doing science project about wind energy. Young generations learning about sustainable energy, lifestyle, and the protection of planet Earth.
Nyitókép: Halfpoint Images/Getty Images

A szomszédunkban is kitiltanák az iskolákból a mobilokat

Április elején derül ki, hogy az új szabályok még ebben a tanévben életbe lépnek-e, vagy csak a következőtől lesznek érvényesek.

Általános mobiltelefon-tilalmat akar bevezetni az iskolákban a szlovák oktatási miniszter, az új szabályok kidolgozására szakértői csoportot hozott létre a minisztérium – írja a Denník N-re hivatkozva a Telex.

A szlovák lap szerint Tomás Drucker oktatási miniszter várhatóan április elején jelenti be, hogy az új szabályok még ebben a tanévben életbe lépnek-e, vagy csak a következőtől lesznek érvényesek.

Az oktatási minisztérium szakértői szerint a szigorúbb szabályok az általános iskola alsóbb tagozataira vonatkozik majd, a nagyobb gyerekek valószínűleg lazább szabályokra számíthatnak.

Múlt héten a brit oktatási minisztérium adott ki egy ajánlást arról, hogy támogatják az iskolaigazgatókat, akik valamilyen formában kitiltják a mobiltelefonokat az iskolákból. Erről bővebben itt írtunk.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×