eur:
393.05
usd:
366.52
bux:
66771.49
2024. április 25. csütörtök Márk
2020. december 27-én közreadott kép a koronavírus-járvány miatt védőmaszkot viselő síelő emberekről a svájci Verbier sípályáján november 28-án. Bagnes település szóvivőjének december 27-i tájékoztatása szerint több száz brit turista távozott az üdülőhelyről annak ellenére, hogy a koronavírus nemrégen megjelent új törzse miatt karanténnak kellett volna alávetniük magukat.
Nyitókép: MTI/Keystone/EPA

Nagy a baj Ausztriában: elfogyott a hó

Attól tartanak a sípályák üzemeltetői, hogy a tavaszias időjárás miatt húsvétig sem húzzák ki.

Bajban vannak a sípályák Ausztriában, a többnyire puha hóval borított pályákat több helyütt már zöldellő rétek övezik. Már az is kérdéses, hogy hány síterület képes akár húsvétig tartani a frontot. Az alacsonyabban fekvők közül néhányat már idő előtt le kellett zárni, vagy pedig csupán időszakosan üzemel.

Az ORF osztrák közszolgálati médium beszámolója szerint a legkedveltebb alsó-ausztriai síterületek – köztük Annaberg és Mönichkirchen – már most részlegesen üzemelnek, mert a hótakaró a téli "hőség" miatt már mostanra jelentősen vékonyodott. Az elkövetező napok időjárásának függvényében nem zárható ki, hogy további korlátozások várhatók.

A legtöbb tiroli és salzburgi síterületen egyelőre nincs szó korlátozásról, a salzburgi pályák működése húsvétig biztosított annak ellenére is, hogy februárban az átlaghőmérséklet jóval hét Celsius-fok fölött volt. A kitzbüheli pályák igazgatója azt hangsúlyozta, hogy húsvétig mindenképp működni akarnak, azt ugyanakkor elismerte, hogy a mélyebb völgyek esetében gondok adódhatnak. Emlékeztetett az igazgató arra is, hogy a kedvező télkezdet, a jelentős havazás által kísért hideg idő jó feltételeket teremtett, de a jelenlegi szokatlan meleg keresztülhúzza korábbi számításaikat.

Ráadásul a hóágyúzás sem egyszerű feladat, mert mínusz 3 fok lenne az ideális, a jelenlegi 10-15 Celsius-fokban azonban mindez nem működik. Ezért abban reménykednek, hogy visszatér még a hűvösebb időjárás.

Több helyütt ugyanakkor minden eshetőségre felkészülve meglehetősen rugalmasan igyekeznek reagálni. Alsó-Ausztriában például a a síjegy érvényes a Sankt Corona motorosparkba is. Egyes tiroli turisztikai egyesületek pedig a hoppon maradt síelni vágyókat családi túrákra, lovaskocsikázásra vagy épp golfozásra invitálják.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×