eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Professional microphone in radio studio
Nyitókép: avdyachenko/Getty Images

Nemkívánatos lett Oroszországban a Szabad Európa

Felvette a nemkívánatos szervezetek listájára az orosz igazságügyi minisztérium a Szabad Európa/Szabadság Rádiót (RFE/RL). A médium a külföldi ügynökök listáján is szerepel.

A tárca honlapján az általa nemkívánatosnak minősített külföldi civil szervezetekről vezetett, frissített listán a Szabadság Rádió a 142. szám alatt szerepel.

A főügyészség február 2-án döntött arról, hogy nemkívánatosnak minősíti a rádiót.

Az intézkedés az ukrajnai orosz inváziót bíráló hangok elnyomása keretében megtiltja az Egyesült Államok által a hidegháború óta finanszírozott, több nyelven sugárzó RFE/RL oroszországi működését.

Oroszországban több tucat szervezet került a nemkívánatos szervezetek listájára, aminek következtében alkalmazottjaikat bírósági eljárás fenyegeti.

Az RFE/RL Oroszország által történt betiltása arról tanúskodik: Moszkva nem akarja, hogy a népe tájékozott legyen - jelentette ki az amerikai külügyminisztérium egyik szóvivője kedden Washingtonban.

„Világos, hogy az orosz hatóságok nem akarják, hogy a nép tájékozott legyen azzal kapcsolatban, mit tesz az orosz rezsim külföldön, és mit cselekszik a saját népével” – jelentette ki újságírók előtt Matthew Miller.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×