eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 16. vasárnap Jusztin
Az Európai Unió határvédelmi ügynökségének (Frontex) varsói székháza 2022. április 29-én. Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a testület 2022. április 29-i sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy Fabrice Leggeri, a Frontex igazgatója benyújtotta lemondását. Leggeri lemondása brüsszeli értesülések szerint összefüggésben van azzal, hogy az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) 2021-ben vizsgálatot indított a Frontex-szel szemben azon jelentések miatt, amelyek szerint az ügynökség emberi jogsértést követett el azzal, hogy jogtalanul toloncolt ki, tett tengerre már partot ért migránsokat az uniós külső határokon. Fabrice Leggeri 2015 óta a Frontex ügyvezető igazgatója.
Nyitókép: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara

Pártot választott a Frontex korábbi vezetője, talán nem is történt meglepetés

Az európai határvédelmi ügynökség, a Frontex egykori vezetője, Fabrice Leggeri a Marine Le Pen vezette francia szuverenista jobboldali Nemzeti Tömörülés színeiben indul a júniusi európai parlamenti választásokon.

Leggeri szombat este közölte, hogy csatlakozott a Nemzeti Tömörülés listájához. Jelöltségének bejelentésekor a migrációt helyezte előtérbe, mondván, megválasztása esetén szigorúbb uniós bevándorlási szabályokért fog küzdeni.

Leggeri 2022-ben mondott le a Frontex vezetői tisztségéről, miután súlyos vádak érték őt és munkatársait az Európai Unióba igyekvő migránsokkal való bánásmód miatt.

Kevesebb mint négy hónap van hátra az uniós országokban a következő Európai Parlament megválasztásáig, a felmérések szerint Le Pen pártja vezet, és jelentősen megelőzi Emmanuel Macron francia elnök centrista táborát.

Címlapról ajánljuk
Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

Már félórányi vízipipázás is rendkívül káros lehet, a fogimplantátum körüli szövetet is tönkreteheti

A dohánytermékek közül a füstmentesek károsítják leginkább a fogimplantátumot – derül ki a Semmelweis Egyetem tanulmányából. Az intézmény Fogpótlástani Klinikájának docense az InfoRádióban elmondta: a dohánytermékek olyan káros anyagokat tartalmaznak, melyek a lágyszöveteknek és az alattuk lévő csontszövetnek is árthatnak, extrém esetben pedig a fogimplantátum elvesztéséhez is vezethet a dohányzás.

Marco Rossi vállalja a felelősséget a vereségért - "Hiába hívtam ki több játékost is az oldalvonalhoz"

Marco Rossi szövetségi kapitány magára vállalta a magyar labdarúgó-válogatott svájci csapattól elszenvedett 3-1-es vereségének felelősségét az Európa-bajnokság szombati napján.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×