eur:
389.31
usd:
363.01
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orosz katonák gyakorlaton az Oroszországhoz csatolt kelet-ukrajnai Donyeck közelében lévő lőtéren az Ukrajna elleni orosz háború alatt, 2024. február 5-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Gyűlekeznek az orosz katonák a balti államok határán

Megduplázza Oroszország a katonai jelenlétét a térségben az észt hírszerzés szerint.

Megduplázza Oroszország a balti államok, illetve a finn határon való katonai jelenlétét – írja a Portfolio a a Sky News cikkére hivatkozva.

Az észt hírszerzési jelentés szerint Oroszország „jelenleg nem készül katonai akcióra” a NATO ellen, viszont a következő 10 évben ez könnyen változhat.

Ennek fejében az orosz haderő jelenlegi védelmi képességének méretét duplázni fogja a balti államok és Finnország határán, nem kizárt, hogy egy új hadtestet is létrehoznak majd, melynek célja a terület védelme lesz.

A határon állomásozó katonák létszáma, illetve az ide csoportosított technikai eszközök mennyisége is jelentősen növekedni fog.

Az orosz haderő jelenléte a balti államok és Finnország határa mentén elhanyagolható, az orosz haderő figyelmét nagyrészt az ukrajnai háború köti le.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×