eur:
389.28
usd:
363.02
bux:
68157.7
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Vlagyimir Putyin orosz elnök évértékelő sajtóértekezletet tart a moszkvai Gosztiny Dvor  konferenciaközpontban 2023. december 14-én.
Nyitókép: MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko

Ukrajna "államiságának megkérdőjelezéséről" beszélt Vlagyimir Putyin

Lehetetlennek tartja az "orosz nép legyőzését".

Az ukrán fegyveres erők ellentámadása kudarcot vallott, és ha ez így folytatódik tovább, akkor Ukrajna államisága hamarosan megkérdőjeleződik - jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök kedden Moszkvában orosz városvezetők előtt.

Putyin szerint ha az ukrán fél nem vetette volna el a béketárgyalásokat, amivel ismételten bebizonyította függőségét, akkor már vége lenne mindennek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök békejavaslata lehetetlen követelményeket támaszt a tárgyalásoknak, ugyanis lehetetlen, hogy Oroszország feladja azt, amit az elmúlt másfél évben elért - mondta. Egyúttal lehetetlennek nevezte az orosz nép legyőzését.

"Ha folytatódik az, ami most történik, ami most zajlik, akkor most már teljesen nyilvánvaló, hogy nemcsak az ellentámadásuk bukott meg, hanem hogy a kezdeményezés az orosz fegyveres erők kezében van. Ha ez folytatódik, akkor helyrehozhatatlan, nagyon súlyos csapás érheti az ukrán államiságot" - vélekedett az orosz államfő. "Elutasították a tárgyalást, hiszen ők voltak azok, akik végül elutasították...,

pedig már mindenben megegyeztünk...

Egy nappal később az összes megállapodást a szemétbe dobták" - mondta.

Még az ukrán tárgyalóküldöttség vezetője is elismerte, hogy Kijev készen állt a megállapodásra, de Boris Johnson akkori brit miniszterelnök lebeszélte erről - tette hozzá.

"Őrültek, nem? Ha nem utasították volna el, akkor már régen, másfél évvel ezelőtt vége lett volna mindennek" - jelentette ki az orosz vezető.

Emlékeztetett arra, hogy az ukrán függetlenségi nyilatkozat semleges államként határozta meg Ukrajnát, de mint mondta, a nacionalista elemek "agresszívabbnak bizonyultak", és elkezdték a saját programjukat erőltetni.

"Ez vezetett el a mai helyzethez" - szögezte le.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: más várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×