eur:
389.71
usd:
363.92
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen a hivatalos látogatásra érkező Orbán Viktor miniszterelnök a tiranai repülőtéren 2023. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Párizsba megy Orbán Viktor

Orbán Viktor miniszterelnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására pénteken részt vesz Jacques Delors, az Európai Bizottság korábbi elnökének búcsúztatási szertartásán Párizsban – erősítette meg a francia sajtó értesüléseit a miniszterelnök sajtófőnöke.

Emmanuel Macron elnököl a Jacques Delors előtt rendezett nemzeti tiszteletadáson a párizsi Invalidusok dómja díszudvarában pénteken délelőtt 11 órától.

Jacques Delors, az Európai Bizottság egykori elnöke 98 éves korában hunyt el december végén. 10 éven át, 1985 és 1995 között állt az uniós végrehajtó testület élén, kulcsfontosságú szerepet töltött be az euró létrehozásában és az Európai Unió mai formájának kialakításában. Fontos formálója volt többek között az egységes piac, a schengeni övezet, az Erasmus-programok és a közös mezőgazdasági politika létrehozásának.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×