eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
ukrán drónok
Nyitókép: Anton Petrus/Getty Images

Legalább tizennégy halott és száznyolcvan sebesült - újból orosz várost támadtak az ukránok - videó

Az oroszországi Belgorod megyében több várost és falut is ukrán támadás ért.

A támadás egy nappal azután történt, hogy az orosz hadsereg intenzív légi offenzívát indított különböző ukrán városok ellen. Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint "tizenkét felnőtt és két gyermek halt meg Belgorodban". A tárcának a Telegram üzenetküldő alkalmazáson közzétett közleménye szerint "108 ember, közöttük tizenöt gyermek sebesült meg".

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy a támadás nem marad büntetlenül, és Moszkva kérni fogja az eset miatt az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülésének összehívását. A tárca szerint az orosz erőknek sikerült két irányított lövedéket és a rakéták "többségét" elfogniuk, különben sokkal súlyosabb lett volna a veszteség. Több rakéta és repesz azonban Belgorodra hullott.

A Belgorod város elleni ukrán támadásról tájékoztatták Vlagyimir Putyin orosz elnököt - közölte Dmitrij Peszkov, az elnök szóvivője. A szintén az ukrán határ mellett fekvő Brjanszki területen Kiszter és Borsevo falvakat lőtték az ukrán erők, itt egy kilencéves gyermek vesztette életét - közölte Alekszandr Bogomaz, a terület állami közigazgatási hivatalának vezetője.

Az alábbi videó Belgorod belvárosában készült az ukrán légitámadást követően:

Az orosz védelmi minisztérium szombati beszámolója szerint az orosz légelhárító egységek 13 ukrán rakétát semmisítettek meg pénteken Belgorod megye déli térségében és összesen 32 drónt lőttek le Brjanszk, Orjol, Kurszk és Moszkva régiók felett egy nap alatt. Esetleges károkról és áldozatokról a minisztérium nem adott tájékoztatást. Ezeket a videókat is Belgorodban vették fel:

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×