eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU Prahova) által köreadott kép egy kigyulladt panzióról a dél-romániai Tohani településen 2023. december 26-án. A ISU közlése szerint a panzió 22 vendége közül egy felnőtt és egy gyerek bennégett, hat vendéget még keresnek a hatóságok. A panzióban 22-en tartózkodtak, közülük nyolcat nyilvánítottak eltűntnek.
Nyitókép: MTI/AP/Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

Romániai panziótűz - újabb informácók

Egy illetékest elbocsátottak, és helyszíni ellenőrzést rendeltek el a hatóságok a romániai panziótűz miatt.

A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) megelőzésért felelős osztályvezetőjének menesztését és egy bukaresti vizsgálóbizottság helyszíni szemléjét rendelte el szerdán a tohani-i panziótűz ügyében a román belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztálya (DSU).

A hatóság közleménye szerint a DSU bukaresti és Prahova megyei vezetői elemezték a Tohani településen kedden hajnalban kigyulladt panziónál lezajlott ellenőrzések menetét, és több intézkedést foganatosítottak.

A Raed Arafat államtitkár vezette hatóság elsőként elrendelte a Prahova megyei ISU megelőzésért felelős osztályvezetőjének menesztését. Arról is döntött, hogy annak bukaresti felettese vezesse azt a bizottságot, mely a helyszínen fogja kivizsgálni a panziónál 2019-ben lezajlott ellenőrzések iratait. Arról is határoztak, hogy ezek bizonyos vonatkozásairól értesítik a bűnüldöző szerveket, mivel bűncselekmény gyanúja áll fenn.

A hatósági jelentések szerint a panziónak sem tűzvédelmi, sem építési engedélye nem volt, csupán 2020-ban szerzett hatósági bizonyítványt, holott a honlapján közzétett információk szerint 2013 óta működött.

A hatóságok közölték, hogy elkezdődött az áldozatok azonosítása a DNS-minták alapján. A román sajtó szerint többségük fiatal felnőtt. A nyolcadik eltűnt személyt szerdán estig nem találták meg a tűzoltók.

A vendégekkel teli panzió kedden hajnalban gyulladt ki. Az épületben 26-an tartózkodtak, akik előző este egy összejövetelen vettek részt. A kétszintes, fából készült épületben gyorsan elharapóztak a lángok, a földszinten lakók időben kimenekültek, de az emeleti vendégeket - öt felnőttet és három gyereket - eltűntnek nyilvánították. Hétnek a holttestét megtalálták a romok között, egy személyt még keresnek.

A tűzeset ügyében a Prahova megyei ügyészség gondatlanságból elkövetett emberölés és rongálás miatt indított vizsgálatot.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×