eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Prága, 2023. december 21.Rendőrök a prágai Károly Egyetem erkélyén az épületnél elkövetett lövöldözést követően 2023. december 21-én. A cseh rendőrség szerint a fegyveres támadásnak halálos áldozatai is vannak, az elkövetőt ártalmatalnították, de részleteket nem közöltek.
Nyitókép: MTI/AP/Petr David Josek

Egy újságíró az életét kockáztatva próbálta elterelni a prágai merénylő figyelmét – videó

A rendőrök egy ideig nem látták tisztán az erkélyről lövöldöző férfit, akit az újságíró csalogatott elő.

Egy újságíró csellel próbálta meg elterelni a prágai Károly Egyetemen lövöldöző gyilkos figyelmét, hogy megakadályozza a további mészárlást és minél hamarabb elkaphassák őt a rendőrök. Jirí Forman amint észrevette, hogy a férfi elkezdett lövöldözni az egyetem erkélyéről, odakiabált neki, hogy őt lője le. Az esetről az elsők között a Deník cseh portál számolt be, illetve a közösségi médiában is elterjedt az a videó, amely megörökítette a hősies cselekedetet.

A Blikk beszámolója szerint a felvétel elején a rendőrök arról beszélnek, hogy nem látják tisztán a 14 emberrel végző merénylőt, David K.-t.

Ekkor kezdett el kiabálni az újságíró a gyilkosnak, és ezzel gyakorlatilag élő célponttá vált.

Néhány másodperccel később felbukkant a gyilkos és abba az irányba lőtt, ahonnan elkezdett kiabálni az újságíró, aki így bátor cselekedetével elérte a célját, a rendőrök látókörébe került az elkövető – igaz így is sokan életüket vesztették a vérengzésben.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, David K. a Károly Egyetem diákja volt, és csütörtök délután tüzet nyitott az intézmény filozófiai karának fő épületében, ahol összesen 13 embert ölt meg. A lövöldözésben a merénylő is életét vesztette, a hírek szerint öngyilkos lett, vagy a rendőrök lőtték agyon. Vit Rakusan cseh belügyminiszter közölte, hogy három külföldi állampolgár is van a fegyveres támadás sérültjei között.

A merényletsorozatban 25-en megsebesültek, tízen közülük súlyosan. A CT cseh közszolgálati televízió a különböző kórházakra hivatkozva arról számolt be, hogy a sebesültek állapota stabil.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×