eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Frank-Walter Steinmeier német államfő beszédet mond, miután a 736 fős parlament és az annak tagjaival megegyező létszámú tartományi képviselők újraválasztották a szövetségi gyűlésben Berlinben 2022. február 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA Pool/Adam Berry

Betoppant a német államfő Izraelbe

Izrael önvédelmi jogát hangsúlyozó szolidaritási látogatást tett Izraelben Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnök vasárnap - közölte Jichák Hercog államelnök az X-en.

Jichák Hercog izraeli államfő Izrael Állam, az izraeli társadalom és a zsidó nép igaz barátjának nevezte, s megköszönte a német elnöknek izraeli látogatását, mely - úgy fogalmazott - az országaik közötti "szilárd szövetség szimbóluma".

"Az október 7-én elkövetett, emberiség elleni bűncselekmények - globális és történelmi léptékű bűncselekmények - sebek Izrael és a nemzetek egész családjának testén" - mondta Hercog. "A Hamász szörnyű barbársága, a húszik az egész világ tengeri gazdasági útvonalait fenyegető kalózkodása, a Hezbollah működtette terrorizmus, amely nap mint nap megtámadja az izraeli állampolgárok otthonait - mindezek egy tábor részét képezik, amely mögött mindenki tudja, hogy Teherán áll, amely működteti, finanszírozza és támogatja ezt" - jelentette ki.

"Az a morális és etikai felelősség, amelyet Németország ebben az időben tanúsít, felelősség a szavakban és felelősség a tettekben Izrael és a zsidó nép biztonságáért, bárhol is legyen, példa és mérce a nemzetek egész családja számára" - hangoztatta az izraeli államfő, megköszönve Steinmeiernek és a német kormánynak az egyértelmű támogatását Izrael önvédelméhez.

A német szövetségi elnök megígérte Jeruzsálemben országa megingathatatlan támogatását és szolidaritását közös sajtótájékoztatójukon. Azt mondta, ez a támogatás és szolidaritás nem csupán arra terjed ki, hogy Izrael terror áldozatává vált.

"Szolidaritásunk az önmagát védelmező, az egzisztenciális fenyegetés ellen küzdő Izraelre is vonatkozik" - hangsúlyozta Steinmeier.

"Izrael még soha nem sebesült meg olyan mélyen, mint október 7-én. Az ország a létéért küzd. Izraelnek minden joga megvan ahhoz, hogy megvédje magát és biztosítsa létét" - jelentette ki a szövetségi elnök.

"A Hamász terrorszervezet soha nem érheti el kinyilvánított célját, Izrael megsemmisítését" - jelentette ki Steinmeier.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 20:10
×
×
×
×