INFORÁDIÓ
2023. február 2. csütörtök
Aida, Karolina

frank-walter steinmeier

2020.10.03. 15:20

Német államfő: a mai a valaha volt legjobb Németország

Az újraegyesített Németország a keletiek és a nyugatiak tapasztalatainak egyesítésére révén modernebb és nyitottabb, és minden idők legjobb Németországa lett - mondta Frank-Walter Steinmeier német államfő szombaton Potsdamban, a német egység helyreállításának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.
2019.09.01. 10:57

Nyolcvan éve dőlt romba a normális világ

Háborús bűnnel kezdődött a második világháború - jelentette ki Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap a nyugat-lengyelországi Wielunban, a háború kitörésének nyolcvanadik évfordulóján tartott megemlékezésen.
2018.05.30. 14:38

Aggályait hangoztatta Kijevben a német elnök

A német államfő kedd óta hivatalos látogatáson Ukrajnában tartózkodik. A kétnapos látogatás célja a két ország közti kapcsolat erősítése, elsősorban azáltal, hogy Kijev felgyorsítja a már régóta ígért reformintézkedéseket, valamint hatékonyabban küzd a burjánzó korrupció ellen. Frank-Walter Steinmeier tárgyalásain fontos helyen szerepel a kelet-ukrajnai válság megoldása is.
2017.11.25. 18:28

Merkel nem akar új választást

Az esetleges előrehozott választás ellen foglalt állást szombaton Angela Merkel német kancellár, hangsúlyozva: bízik abban, hogy hamarosan új kormány alakulhat Németországban.
2017.04.05. 13:31

"Európa nem hallgathat, amikor a tudomány elől veszik el a levegőt"

A nemrég hivatalba lépett német államelnök az Európai Parlamentben tartott bemutatkozó beszédében leszögezte, hogy minden eszközzel védeni kell az Európai Uniót, amelyet a felnövekvő nemzedék zöme immár második hazájának tekint. Frank Walter Steinmeier szerint Németországra, mint az EU legnagyobb tagállamra, különleges felelősség hárul az unió összetartásáért és fennmaradásáért. A német államfő beszédében kitért a budapesti Közép-európai Egyetem ügyére is és kijelentette, hogy Európa nem hallgathat, amikor a civil társadalom, illetve maga a tudomány elől veszik el a levegőt.
2017.02.13. 05:41

Németország új államfőjének portréja

Csaknem háromnegyedes többséggel megválasztotta Frank-Walter Steinmeiert Németország szövetségi elnökének vasárnap Berlinben a német szövetségi közgyűlés.
2017.02.11. 19:10

Új német államfőt választanak

Államfőt választanak vasárnap Németországban, az öt év után távozó Joachim Gauck utódja várhatóan Frank-Walter Steinmeier volt külügyminiszter lesz.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018