eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Back side of traveler with luggage standing over the flight board for check-in at the flight information screen in modern an airport, travel and transportation with technology concept.
Nyitókép: Tzido/Getty Images

Kiürítettek sok francia repülőteret - megszólalt a rendőrség

Bombariadó miatt tereltek ki mindenkit szerdán dél körül Lille, Lyon (mindkét reptér), Nantes, Nizza, Toulouse és a Párizs melletti Beauvais repülőtér területéről, más források szerint reggel Bordeaux, Rennes, Strasbourg, Biarritz, Pau és Carcassone légikikötőit is evakuálták.

Az AFP-nek rendőrségi források elmondták, fenyegető e-mailek miatt volt szükség a nap közbeni biztonsági eljárásra, hogy meggyőződjenek az utasok és a személyzet biztonságáról. A belügyminisztérium pedig azt közölte, hogy egyes repülőtereken gyanús csomagokat találtak.

Több reptéren már délre, más repülőtereken kora délutánra helyreállt a rendes működés, de ahol járatokat is töröltek, ott a légi utasoknak késésekre kell számítaniuk.

Az AFP megjegyzi még, hogy szerdán - szombat óta harmadszor - evakuálni kellett bombafenyegetés miatt a jelentős turisztikai látványosságnak számító Versailles-i palotát.

Az országban fokozott készültség van érvényben a Hamász október 7-i, Izrael elleni támadása, illetve a pénteki halálos késelés miatt (egy tanárt ölt meg Arras városában egy, az Iszlám Államhoz kötődő férfi).

A bombariadók mindennapossá váltak Franciaországban múlt péntek óta, amikor egy radiális iszlamista halálra késelt egy francia tanárt az északi Arras város egyik gimnáziumában. A merényletet követően a kormány a legmagasabb szintűre emelte a terrorkészültséget az országban.

Valamennyi riadó hamisnak bizonyult.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×