eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA - OCTOBER 09: Robert F. Kennedy Jr. is seen on stage during Robert F. Kennedy Jr. Presidential Campaign Announcement on October 09, 2023 in Philadelphia, Pennsylvania. (Photo by Gilbert Carrasquillo/GC Images)
Nyitókép: Gilbert Carrasquillo/GC Images

Nem lesz demokrata jelölt, de indul Robert F. Kennedy Jr. az elnökségért

Függetlenként vesz részt a 2024-es amerikai elnökválasztáson Robert F. Kennedy Jr., aki korábban demokrata színekben jelezte indulását.

Robert F. Kennedy Jr. Philadelphiában támogatói előtt tartott beszédében arról beszélt: kénytelen volt feladni párthoz tartozását, miután a Demokrata Nemzeti Bizottság közölte, hogy Joe Biden újraindulását támogatja, és nem tervez előválasztást a demokrata elnökjelölt személyéről.

Azt is hangoztatta, hogy az amerikaiak "készek visszaszerezni szabadságukat és függetlenségüket". Hozzátette, hogy nem csak pártoktól szándékozik függetlennek lenni, de a nagyvállalkozásoktól is, amelyek - szavai szerint - uralmuk alá hajtották a kormányzatot is.

Robert F. Kennedy Jr. az elmúlt hónapokban a regisztrált demokrata szavazók körében mintegy 15-16 százalékos támogatottságot ért el, ami jócskán elmarad Joe Biden amerikai elnök népszerűségétől. A jogász-politikus számos kérdésben ellentétesen nyilatkozott Biden és kormánya álláspontjával, többi között az ukrajnai háborúról és a járványkezelési politikáról. Politikai véleménye sok tekintetben közelebb áll a republikánus, illetve konzervatív politikai irányzathoz.

Robert F. Kennedy Jr. fia az 1968-ban meggyilkolt korábbi amerikai igazságügyi miniszternek, Robert F. Kennedynek, és unokaöccse az 1963-ban meggyilkolt elnöknek, John Fitzgerald Kennedynek.

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×