eur:
380.24
usd:
351.17
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
Pozsony, 2014. márcuis 15.Egy nő gyermekei társaságában leadja szavazatát egy pozsonyi szavazóhelyiségben 2014. március 15-én, a szlovák elnökválasztás napján. (MTI/EPA/Peter Hudec)
Nyitókép: MTI/EPA/Peter Hudec

Agresszív férfi tombolt egy szlovákiai választóhelyiségben

Az eset Gímeskosztolányon (Kostoľany pod Tribečom – Aranyosmaróti járás) történt.

A pozsonyi Új szó beszámolja szerint a 67 éves férfi azt követően lett agresszív, hogy a választási bizottság tagjai felszólították: a szavazatát a megfelelő urnába dobja. Az idős férfi dühében megrongálta a fel nem használt szavazólapoknak fenntartott urnát.

A helyszínre érkező rendőrség kivezette a férfit a szavazóhelyiségből, a szavazás folytatódott tovább.Az ügyet kihágásként kezelik.

A portál ugyancsak beszámolt róla, hogy egy választópolgár a szavazólappal együtt a személyi igazolványát is a borítékba helyezte, amit aztán az urnába dobott.

A feledékeny szavazó csak a voksok megszámlálását követően kaphatja vissza az okmányát.

Délután 15:00 óráig tíz szavazókörbe riasztották a mentőket. Beleszen (Blesovce – Nagytapolcsányi járás) a helyi választási bizottság egy nőtagja lett rosszul, fulladozni kezdett – írja a Markíza Televízió. A helyszínre mentőt riasztottak. A legtöbbször ájulás, félrenyelés, epilepsziás roham és sérülés miatt riasztották őket.

Címlapról ajánljuk
Ha Venezuela támad: képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat
Újabb háború

Ha Venezuela támad: "képtelenek vagyunk katonailag megvédeni magunkat"

A venezuelai népszavazás résztvevőinek 95 százaléka támogatta, hogy annektálják a szomszédos Guyana területének Magyarországnál is nagyobb részét. Maduro elnök szerint az egykori brit gyarmat – a bírósági döntések ellenére – jogtalanul jutott hozzá ehhez a földhöz. Szvetnik Endre kérdezte Orin Gordon guyanai újságírót, hogyan fogadják azt, ha a szomszéd megtámadja őket.

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×