eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Computer Numerical Control for cutting and weld steel structure at industrial manufacturer. Engineer oder work to CNC machine for build steel frame at steel factory.
Nyitókép: Vithun Khamsong/Getty Images

Ukrajna szerint elkezdett magára találni a gazdasága - adatok

Ukrajna hazai összterméke (GDP) 2,2 százalékkal nőtt az idei első hét hónapban a múlt év azonos időszakához viszonyítva - áll az ukrán gazdasági minisztérium szerdán kiadott közleményében.

A gazdasági minisztérium megjegyezte, hogy a gazdaság kezd talpra állni a rendkívül nehéz tavalyi év után, amikor Oroszország megtámadta Ukrajnát.

Az ukrán jegybank amikor július végén 300 bázisponttal, 22 százalékra csökkentette az irányadó kamatot, 14,8 százalékról 10,6 százalékra változtatta idei inflációs előrejelzését, a gazdasági növekedésre vonatkozó várakozását pedig 2 százalékról 2,9 százalékra módosította.

A Világbank kevésbé derűlátó, 0,5 százalékos idei gazdasági növekedéssel számol.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×