eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
XIAMEN, CHINA - SEPTEMBER 04: Fishing boats return to a fishing harbor for shelter as Typhoon Haikui moves closer on September 4, 2023 in Xiamen, Fujian Province of China. Typhoon Haikui will make landfall somewhere in the coastal areas stretching from Zhangpu County in Chinas Fujian Province to Huilai County in Chinas Guangdong Province on the morning of September 5. (Photo by Zeng Demeng/VCG via Getty Images)
Nyitókép: Zeng Demeng/VCG via Getty Images

Lecsapott Kínára a Tajvant letaroló Haikui tájfun – videó

Jelentős fennakadásokat okoztak Dél-Kínában a Haikui tájfun okozta heves esőzések és erős széllökések, miután a tájfun kedd reggel elérte a kínai szárazföldet - jelentette a kínai állami média.

Az állami tévé híradása szerint Fucsou nagyváros közelében egy tűzoltóautó nyolc emberrel a fedélzetén egy folyóba zuhant. Három embert kimentettek, de a hatóságok szerint öt embert még mindig keresnek, a mentés folyamatban van.

A Haikui, az idei tizenegyedik nevesített vihar, a dél-kínai Fucsien és Kuangtung tartományt érintette – jelentette a Hszinhua állami hírügynökség a helyi hatóságokra hivatkozva.

Az iskolák és óvodák elővigyázatosságból kedden egyes területeken zárva maradtak.

A kínai szárazföld elérése előtt a Haikui először Tajvan felett haladt el, ahol a tajvani vészhelyzeti központ hétfői jelentése szerint több mint 100 ezer ember megsérült, és mintegy 260 ezer háztartásban nem volt áram, továbbá körülbelül 8 ezer lakosnak kellett elhagynia az otthonát.

A Hszinhua jelentése szerint kuangtungi meteorológusok arra számítanak, hogy a tájfun a szárazföld fölött nyugat felé halad tovább és gyengülni fog.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×