eur:
389.3
usd:
362.69
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Twitter/Visegrád 24

Robbanás történt a román tengerparton

A katasztrófavédelem szerint egy tengeri akna okozhatta a detonációt, személyi sérülés nem történt, de találtak egy másikat is.

Hétfőn reggel 9 óra 44 perc körül Costinești-en robbanás történt. Az eset a Fekete-tengeren, a Forum Hotel előtti mólónál történt – írja a maszol.ro.

A Konstanca Megyei Katasztrófaelhárítás a hotel előtti mólóhoz küldte a mentőalakulatait, oda, ahol a robbanás történt. Valószínűnek tartják, hogy tengeri akna robbant. A mólóra a hullámtörőkből kitört kövek pattantak.

Costinești a román tengerpart egyik legforgalmasabb üdülőhelye. Nyáron turisták tízezrei töltik itt a szabadságukat.

„Ma reggel 9 óra körül érkezett a segélyhívás, hogy avatkozzunk be Costinești üdülőhelyen, ahol robbanás történt a mólón. A Konstanca megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség több erőforrását is a helyszínre vezényelték. A tuzlai állomásról tűzoltóautó, elsősegélynyújtó személyzet, mentőcsónak és tűzszerész csapat is van a helyszínen. A helyszínre érkezve a kollégák körbejárták és bebiztosították a területet, és megállapították, hogy a töltésen történt a robbanás. Szerencsére nem voltak sérültek” – mondta Ana-Maria Stoica, a katasztrófavédelem szóvivője.

A Digi24 értesülései szerint senki sem sérült meg a robbanás következtében, de a hatóságok készenlétben állnak, mivel egy másik aknát is észleltek a közelben.

A Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy a haditengerészeti erők ellenőrzik ezt az információt, és mindent megtesznek, hogy a másik tengeri aknát semlegesítsék, mielőtt az is felrobban.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A kormánydöntések nehéz öröksége feszíti a magyar gazdaságot

A külkereskedelmi egyenleg tavalyi javulását nagyjából azonos mértékben határozta meg két tényező: egyszerre estek be a 2022-es rekordszintekről az energiahordozók árai, valamint a magas infláció miatt beszakadó lakossági fogyasztás miatt csökkent az import. A kormányzat egyes intézkedései – például az ársapkák – ráadásul fenntartották a cserearány-romlás egyensúlyromboló hatását, a gazdaság középtávon meg is fizeti ennek árát magasabb államadósság és finanszírozási költségek formájában, ami végül alacsonyabb növekedési potenciállal jár együtt – derül ki az Európai Bizottság egyensúlytalansági jelentésének egyik elemzéséből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×