eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Menczer Tamás kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkár sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2023. június 22-én. Az államtitkár kijelentette: a magyar kormány felszólítja az ukrán parlamentet, kormányt és Ukrajna elnökét, hogy fejezzék be a magyar kisebbség jogfosztását és a Velencei Bizottság ajánlásának megfelelően adják vissza azokat a jogokat, amelyekkel a magyar közösség korábban rendelkezett.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

"Kilógó lólábat" emlegetett a magyar államtitkár a szlovákokkal kapcsolatban

Közösségi oldalán kommentálta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a magyar külügyminiszter posztjára érkezett szlovák reakciókat.

"Értek és megértek én mindent, kedves szlovák kollégák, de mégis... Nekünk sem tollas a hátunk, és nem most jöttünk a 6:20-assal. Láttam a nagy felzúdulást szlovák oldalon Szijjártó miniszter úr tegnapi posztja után, aki arról írt, hogy +hajtóvadászat zajlik a nemzetközi liberális mainstreammel szembehelyezkedő politikusokkal szemben+, és erre az egyik példa, hogy +Szlovákiában letartóztatták az őszi parlamenti választás legesélyesebb pártjának egyik vezető politikusát+" - áll az államtitkár Facebook-bejegyzésében.

Menczer Tamás azt írta, hirtelen szlovák oldalon azok is érzékenyek lettek a belügyekre, akik egyébként örömmel foglalkoznak más országok, például Magyarország belügyeivel.

"Mi nem mások belügyeivel foglalkozunk. Mi a lólábbal foglalkozunk. Ami kilóg. Ordítóan kilóg" - fogalmazott, hozzátéve: "nyilván teljesen és tökéletesen véletlen az, hogy 48(!) nappal a választás előtt ért oda az eljárás, hogy a politikust le kellett tartóztatni. Nem a választás előtt két évvel, nem a választás után két héttel. A választás előtt 48(!) nappal. Ez - itt Európában - viszonylag szokatlan kampánymegoldásnak számít".

"Kedves szlovák barátaink, kilóg a lóláb" - zárta bejegyzését Menczer Tamás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Furcsa páncélosok bukkantak fel Moszkvában, veszélyben Bahmut - Ukrajnai háborús híreink szombaton

Tegnap nagyon veszélyes tendenciának nevezte a Kreml szóvivője, hogy európai politikusok folyamatosan az ukrajnai konfliktusba való közvetlen beavatkozás lehetőségéről nyilatkoznak - ezt megelőzően  a pozsonyi külügyminisztérium közölte, hogy Szlovákia aktívan részt fog venni az ukrajnai béke megteremtéséről Svájcban júniusban rendezendő nemzetközi konferencián, és határozottan a békés megoldás mellett áll ki. A fronton is zajlanak az események: magyarázkodása készült egy dél-afrikai katonatiszt az orosz médiában, amiért az Ukrajnában zsákmányolt NATO-harcjárművek közt felbukkant egy dél-afrikai gyártmányú Mamba páncélos is. Ukrajna keleti részén két kulcsfontosságú város körül továbbra is heves harcok folynak, egyre nagyobb veszélyben Bahmut. Háborús híreink szombaton, percről percre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×