eur:
389.66
usd:
363.21
bux:
68186.42
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Joe Biden amerikai elnök fia, Hunter Biden társaságában integet a washingtoni Fehér Ház Truman-balkonjáról 2022. július 4-én, a függetlenség napján. Az Egyesült Államokban 1776-ban ezen a napon nyilvánították ki 13 amerikai gyarmat Nagy-Britanniától való elszakadását, és írták alá a Függetlenségi Nyilatkozatot Philadelphiában.
Nyitókép: MTI/EPA/Consolidated News Photos /Pool/Chris Kleponis

Mégis lehet vaj Joe Biden fia fején

A szövetségi ügyészek Hunter Biden csalás miatt elítélt korábbi üzlettársa börtönbüntetésének megkezdésére vonatkozó időpont kitűzését kérték a bíróságtól a hétvégén, két nappal azelőtt, hogy a férfit a kongresszus vizsgálóbizottsága meghallgatná.

A manhattani ügyészek szombati keltezéssel adták be a kérelmet, hogy a bíró tűzze ki azt az időpontot, amikor Devon Archernek meg kell kezdenie egyéves börtönbüntetése letöltését. A férfit még 2018-an találta bűnösnek a bíróság egy őslakos törzs kárára elkövetett csalás vádjában. A fellebbezési bíróság a közelmúltban elutasította Archer beadványát és megerősítette az ítéletet.

Devon Archer közeli üzlettársa és barátja volt Hunter Bidennek, Joe Biden elnök fiának, akivel egy időben volt tag az ukrán energiavállalat, a Burisma igazgatótanácsában.

A férfit hétfőn zárt ülésen tervezi meghallgatni a kongresszus alsóházának republikánus vezetésű felügyeleti bizottsága a Biden-család külföldi üzleti kapcsolataira irányuló vizsgálat keretében.

Archer ügyvédje, Matthew Schwartz a Politico című lapnak küldött nyilatkozatában úgy vélte, hogy az ügyészség próbálja megfélemlíteni ügyfelét, aki ennek ellenére részt vesz a hétfői meghallgatáson.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×