eur:
389.16
usd:
362.56
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: PIxabay

Két nemzetközi vonat is bajba került Romániában a viharban

Romániában jelentős késéseket okozott a vasúti közlekedésben az utóbbi napok viharos időjárása, két nemzetközi járat is vesztegelt csütörtökön a vasúti pályán zajló munkálatok miatt - közölte a Román Vasúttársaság.

A CFR közleménye szerint a Budapest-Brassó intercity járatnak két órát kellett várakoznia a Gyergyószentmiklóshoz közeli Vaslábon, a Brassó-Budapest IC-járatnak pedig Csíkszentdomokoson, mivel a szakemberek még dolgoztak a magasfeszültségű vezetékek helyreállításán. Ezek még a Gyergyószéken végigsöprő szerda délutáni ítéletidőben szakadtak le.

A viharkárok miatt a Vasláb és Marosfő közötti vasúti szakaszon órákig szünetelt a közlekedés, és több belföldi járat jelentős késést halmozott fel.

A Brassó-Érmihályfalva járat 281 percet késett,

míg a Szatmárnémeti és a tengerparti Mangalia, illetve a Bukarest és Nagybánya között közlekedő vonatpár 300 perces vagy ennél nagyobb késést halmozott fel.

A hosszú távú vonatok késése a többi menetrend szerinti járat közlekedésére is kihat - írta a CFR. A Román Vasúttársaság elnézést kért az utasoktól, és arra intette őket, hogy az utazás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásokról.

Klaus Iohannis román államfő csütörtökön Facebook-bejegyzésben kérte a lakosságot, hogy vegye komolyan a szélsőséges időjárásra vonatkozó előrejelzéseket, figyelmeztetéseket, mivel ezáltal megelőzhetők a tragédiák. Azt is írta, hogy a hatóságoknak tovább kell dolgozniuk a szélsőséges meteorológiai jelenségek előrejelzésére alkalmas rendszerek fejlesztésén, alkalmazásán.

Romániában négy halálos áldozata van az elmúlt napok szélsőséges időjárásának: három ember villámcsapás következtében vesztette életét, egy nő pedig amiatt halt meg, hogy egy kidőlt fa rázuhant az autóra, melyben tartózkodott.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×