eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
felhő időjárás zivatar
Nyitókép: Pixabay

Testvérpár lelte halálát az ítéletidőben

Fakidőlés és villámcsapás is emberéletekbe került.

Halálos áldozatokat is követelt az ítéletidő Romániában, ahol - a keddi pusztító zivatarok után - szerdán újabb vihar söpört végig több erdélyi megyén.

A DN67C jelzésű, más néven Transalpina magashegyi út Fehér megyei szakaszán szerdán több fát is kidöntött az orkánerejű szél, fogságba ejtve 14 arra haladó járművet. A szél által kicsavart fák egyike egy személygépkocsira zuhant egy 64 éves nő halálát okozva. A jármű másik utasa, egy 63 éves férfi könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet.

Szerda reggel holtan találták meg a moldvai Botosani megyében egy testvérpárt, amely még a kedd esti vihar idején tűnt el.

Az 52 éves férfi és 45 éves húga állatokat legeltetett a mezőn, amikor este fél nyolc körül vihar csapott le a térségre.

Holttestüket egy megégett, kettéhasadt fa alatt találták meg, halálukat a jelek szerint villámcsapás okozta.

Az országos katasztrófavédelmi felügyelőség közleménye szerint idén először fordult elő, hogy egyetlen nap alatt több mint kétezer segélyhívás futott be hozzájuk. A SMURD rohammentő szolgálat kedden több mint 1500 bajba jutott emberhez ment ki, a tűzoltók 124 tűzesetet oldottak meg, illetve másik 440 sürgősségi esetben siettek a lakosok segítségére az ország 113 településén az északi országrész 15 - többnyire bánsági és erdélyi - megyéjében.

Szerdán Románia déli megyéiben, a fővárost is beleértve harmadfokú (vörös) hőségriadó van érvényben, de az ország szinte teljes területére első- (sárga), vagy másodfokú (narancssárga), heves zivatarokra - 30-40 milliméternyi csapadékra és óránként 70-80 kilométeres sebességű széllökésekre - figyelmeztető riasztást is kiadott a meteorológiai szolgálat.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×