eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
The Spasskaya Tower (Russian: ???????? ?????, translated as Savior Tower) is the main tower with a through-passage on the eastern wall of the Moscow Kremlin, which overlooks the Red Square.
Nyitókép: Hans Neleman/Getty Images

Orosz külügy: a NATO visszatért a hidegháborús sémákhoz

A vilniusi NATO-csúcstalálkozó megmutatta, hogy az észak-atlanti szövetség visszatért a hidegháborús sémákhoz - vélekedett az orosz külügyminisztérium szerdán este.

"Július 11-12-én Vilniusban zajlott az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének csúcstalálkozója. Ennek eredményei megmutatták, hogy a szervezet végérvényesen visszatért a hidegháborús sémákhoz, csakhogy ezúttal +a mi egymilliárdunk+ védelme érdekében az emberiség többi részétől, valamint a világot demokratikus és tekintélyelvű rendszerekre felosztó ideológia alapján" - olvasható az állásfoglalásban.

"A vilniusi csúcs eredményei gondosan ki lesznek elemezve. Tekintettel az Oroszország érdekei és biztonsága kapcsán jelentkező veszélyekre, illetve kihívásokra, időben és megfelelő módon fogunk reagálni minden rendelkezésre álló eszközzel és módszerrel. A már meghozott döntéseken felül folytatjuk az ország katonai szervezetének és védelmi rendszerének erősítését" - tette hozzá az orosz diplomáciai tárca.

"A NATO következetesen csökkenti az erő alkalmazásának küszöbét és erősíti a nukleáris komponens szerepét a katonai tervezésében" - folytatták.

"A (NATO-)tagállamok megerősítették a 2008-as bukaresti formulát, amelynek értelmében Ukrajna a NATO tagja lesz, igaz, megint csak nem határozták meg, hogy mikor. A keserű pirulát azzal édesítették meg, hogy Kijev vonatkozásában eltekintenek a szövetségbe való út elengedhetetlen részét képező csatlakozási akcióterv (MAP) alkalmazásától. Mindemellett Ukrajnának szánták a legfőbb fogyóeszköz szerepét a NATO által Oroszországgal szemben kirobbantott hibrid háborúban. Az eszkaláció felé véve az irányt újabb adag ígéretet tettek a kijevi rezsim ellátására még korszerűbb és még nagyobb hatótávolságú fegyverekkel, hogy minél tovább elhúzhassák a felőrlésre szánt konfliktust" - írta a minisztérium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×