eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szvetlana Csupsevával, a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége vezérigazgatójával beszélget az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlődés című kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin tárgyalt Prigozsinnal és a Wagner-parancsnokokkal

A Kremlben zajlott a megbeszélés, amelyről most Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő számolt be.

Erre 5 nappal a zsoldoscsapat lázadása után, június 29-én került sor Moszkvában, a Kremlben - írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Reagálva arra, hogy a francia Liberation című lap közölte, Prigozsin legalább egyszer járhatott a Kreml épületében a lázadás vége óta, Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte: valóban volt ilyen találkozó. Vlagyimir Putyin 35 embert hívott meg rá, a megbeszélés majdnem 3 óra hosszan tartott, Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér és 34 Wagner-parancsnok és vezető részvételével.

A beszámoló szerint Putyin értékelte a Wagner helyzetét és a történteket, a harcosoknak további együttműködési lehetőségeket vázolt fel. A zsoldosok is elmondták a június 24-25-én történtekkel kapcsolatos álláspontjukat, és hangsúlyozták, hogy az elnök és a főparancsnok elkötelezett hívei, továbbá készek tovább harcolni a szülőföldjükért.

Jevgenyij Prigozsin holléte továbbra is intenzíven foglalkoztatja a nemzetközi közvéleményt. Legutóbb Feréroroszország közölte, hogy a zsoldosvezér visszatért Oroszországba, de a Peszkov múlt héten arról beszélt, hogy a Kremlnek nincs se szándéka, se képessége arra, hogy nyomon kövesse Prigozsin mozgását.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×