eur:
394.13
usd:
371.03
bux:
67407.86
2024. április 15. hétfő Anasztázia, Tas
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szvetlana Csupsevával, a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége vezérigazgatójával beszélget az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlődés című kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Vlagyimir Putyin tárgyalt Prigozsinnal és a Wagner-parancsnokokkal

A Kremlben zajlott a megbeszélés, amelyről most Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő számolt be.

Erre 5 nappal a zsoldoscsapat lázadása után, június 29-én került sor Moszkvában, a Kremlben - írta a TASZSZ orosz hírügynökség.

Reagálva arra, hogy a francia Liberation című lap közölte, Prigozsin legalább egyszer járhatott a Kreml épületében a lázadás vége óta, Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő közölte: valóban volt ilyen találkozó. Vlagyimir Putyin 35 embert hívott meg rá, a megbeszélés majdnem 3 óra hosszan tartott, Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér és 34 Wagner-parancsnok és vezető részvételével.

A beszámoló szerint Putyin értékelte a Wagner helyzetét és a történteket, a harcosoknak további együttműködési lehetőségeket vázolt fel. A zsoldosok is elmondták a június 24-25-én történtekkel kapcsolatos álláspontjukat, és hangsúlyozták, hogy az elnök és a főparancsnok elkötelezett hívei, továbbá készek tovább harcolni a szülőföldjükért.

Jevgenyij Prigozsin holléte továbbra is intenzíven foglalkoztatja a nemzetközi közvéleményt. Legutóbb Feréroroszország közölte, hogy a zsoldosvezér visszatért Oroszországba, de a Peszkov múlt héten arról beszélt, hogy a Kremlnek nincs se szándéka, se képessége arra, hogy nyomon kövesse Prigozsin mozgását.

Címlapról ajánljuk
Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Folytatódik az osztrák–orosz kémháború: kölcsönös kiutasítások és vádaskodások

Márciusban Ausztria utasított ki két orosz diplomatát, Oroszország ezt nem sokáig hagyta válasz nélkül. Ezúttal egy osztrák diplomatát nyilvánítottak nemkívánatos személynek. Közben Bécsben tovább folyik a vizsgálat a korábbi osztrák alkotmányvédelmi hivatal egy volt munkatársa ellen, akit azzal vádolnak, hogy titkos adatokat továbbított az Orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

Csúnya a lett a nap vége az amerikai tőzsdéken

A fokozódó geopolitikai feszültségek nyomást gyakoroltak ma reggel az ázsiai tőzsdékre, az irányadó európai indexek azonban emelkedésekkel nyitottak, és napközben is kitartottak a pluszok. Az energiaszektor gyengélkedik ma az olajár esésével együtt, míg az ipari vállalatok részvényei felülteljesítők. A magyar piac követte napközben az európai tőzsdéket, kisebb pluszban áll egész nap a BUX, a blue chipek közül csak a Richter esett ma. A tengerentúlon ehhez képest jelentős hangulatromlást láttunk annak ellenére, hogy a kereskedés első részében még emelkedésben voltak a tőzsdék. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×