eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Afrikából Európába igyekvő illegális bevándorlók érkeznek a Lanzarote spanyol szigeten fekvő Arrecife kikötőjébe 2023. június 21-én. A spanyol tengeri mentőszolgálat egy csónakból 51 migránst vett fedélzetére az Atlanti-óceánon, a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében.
Nyitókép: Adriel Perdomo

Nyoma veszett három zsúfolt migránshajónak a Kanári-szigeteknél

Az illegális bevándorlókat szállító hajók két hete indultak útnak a nyugat-afrikai Szenegálból, a hozzátartozók azóta se hallottak róluk.

A spanyol tengeri mentők napok óta keresik azt a három migránshajót, amik legalább 300 ember próbált a spanyolországi Kanári-szigetekre jutni Szenegálból. A hajók kutatómunkájához egy repülőgép is csatlakozott, írja az Euronews.

Két hajó – az egyik mintegy 65, a másik 50-60 embert szállított – 15 napja tűnt el, amióta elindultak Szenegálból, hogy megpróbálják elérni Spanyolországot – közölte Helena Maleno, a Walking Borders civil szervezet munkatársa a Reutersnek. A harmadik hajó június 27-én indult el, mintegy 200 emberrel a fedélzetén.

Maleno elmondása alapján a menekültek családjai azóta nem hallottak felőlük, hogy útnak indultak. Mindhárom hajó a Szenegál déli részén fekvő Kafountine-ból indult, ami mintegy 1700 kilométerre van Tenerifétől, a Kanári-szigetek egyikétől. A szervezet úgy tudja, hogy sok gyerek volt a hajók fedélzetén.

Az utóbbi időkben a Nyugat-Afrika partjainál fekvő Kanári-szigetek váltak a Spanyolországba igyekvő migránsok fő célpontjává, és már jóval kevesebben próbálkoznak a Földközi-tengeren át a szárazföldre jutni. A nyár a legforgalmasabb időszak az átkelési kísérletek tekintetében – emlékeztet a Reuters.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×