eur:
390.12
usd:
365.14
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Matteo Salvini, az olasz ellenzéki Liga párt elnöke egy rendezvényen beszél a szicíliai Cataniában 2020. október 2-án. Salvini előzetes bírósági tárgyalása október 3-án kezdődik Cataniában, mert tavaly nyáron, még belügyminiszterként nem engedte partra szállni a Gregoretti olasz katonai hajóval érkező migránsokat.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Orietta Scardino

Németország után újabb európai ország autópályáin jöhet a szabad száguldás

Jelentősen étalakul a KRESZ Olaszországban.

Az olasz kormány fél éve dolgozik a KRESZ új szabályain és Matteo Salvini közlekedési és infrastrukturális miniszter beszámolt a várható változásokról – derül ki az autoszektor.hu cikkéből.

Salvini megerősítette azon szándékot, hogy eltörlik a sebességkorlátozást bizonyos autópályákon. "Ahogyan más európai országokban is, ahol négy sáv van, egy lélek sincs mondjuk hajnali két órakor és nem történt baleset az elmúlt években, nem világos, miért kellene a korlátozásnak 130 km/óránál maradnia" – mondta.

Egységesítik a sebességmérő kamerákat, amelyek nagyon hasznosak az iskolák, óvodák, kórházak közelében, de olyan helyeken elhelyezve, ahol semmi közük a biztonsághoz, az csupán az autósok megkopasztását szolgálja – fejtette ki a miniszter.

A jogosítvány megszerzése utáni első három évben az olaszok nem vezethetnek majd „nagyméretű” autókat, de az még nem dőlt el, hogy ez pontosan milyen korlátozást jelent.

Emellett zéró tolerancia lesz a drogos sofőrökkel szemben: első esetben 20 napra, halálos baleset okozása esetén pedig 30 évre bevonják a kábítószer hatása alatt vezetők jogosítványát.

A miniszterelnök-helyettesi pozíciót is betöltő Salvini szerint már őszig elfogadhatja a szükséges törvénymódosításokat az olasz parlament.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×