eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gyerekek néznek ki a Kijevből a nyugat-ukrajnai Lvivbe induló vonat ablakán 2022. március 3-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában.
Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda

Hétszázezer gyermeket telepíthettek át Ukrajnából Oroszországba

Egy orosz parlamenti képviselő szerint Oroszország eddig 700 ezer gyermeket költöztetett át orosz területre az ukrajnai konfliktuszónából.

Grigorij Karaszin, az orosz parlament felsőháza, a Szövetségi Tanács nemzetközi bizottságának vezetője a Telegram oldalán írta azt, hogy „az elmúlt években hétszázezer gyermek talált nálunk menedéket, aki az ukrajnai konfliktuszóna lövedékei elől menekült”.

Az orosz képviselő bejegyzésére hivatkozva a The Guardian felidézi, hogy Oroszország azt állítja, a gyermekeket Ukrajnából Oroszországba átszállító programjának az a célja, hogy a háborús övezetben egyedül vagy árván maradt gyermekeket megvédje. A brit lap ugyanakkor azt is jelezte, hogy Ukrajna szerint az oroszok áttelepítési programja során számos esetben illegálisan deportált gyermekeket Ukrajnából orosz területre, illetve, hogy az Egyesült Államok szerint az orosz program több ezer gyermeket távolított el az otthonából akarata ellenére és erőszakkal.

Az emberek és gyermekek erőszakos áttelepítésének a többsége a 2022 februárjában elkezdődött háború első, néhány hónapjában történt meg.

Az Egyesült Államok 2022. júliusi becslése szerint Oroszország 260 ezer gyermeket deportált erőszakkal, míg Ukrajnának a megszállt területek integrációjával foglalkozó minisztériuma jelenleg 19 492 ukrán gyermeket tart számon illegálisan deportáltként – olvasható a brit lapban.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×