eur:
388.84
usd:
363.13
bux:
68275.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Alig néhány turista a római Colosseum előtt 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették és más óvintézkedéseket is bevezettek Olaszországban, ahol a vírus 107 ember halálát okozta.
Nyitókép: MTI/AP/Andrew Medichini

Súlyos büntetés vár ezért a turistákra Olaszországban - videó

A közösségi médiában futótűzszerűen terjed egy felvétel, melyen látható, hogy egy férfi az "Ivan+Haley 23" feliratot vési a falba.

A rómaiak már az esetet megelőzően is panaszkodtak a "turistahordákra", amelyek nyáron az olasz fővárosba érkeznek - írja a Euronews.

Az olasz kulturális és idegenforgalmi miniszterek megfogadták, hogy megtalálják és megbüntetik a férfit, aki feliratot vésett a Colosseum falába. Hasonló cselekedekért korábban már súlyos pénzbírságokat szabtak ki.

Az esetet a kaliforniai Orange Cityből származó Ryan Lutz rögzítette, majd a videót feltöltötte a YouTube-ra és a Redditre is.

A videót a közösségi média mellett az olasz média is felkapta. Lutz kedden úgy nyilatkozott, "megdöbbentette", hogy valaki egy ilyen fontos emlékművet megrongál.

Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter "súlyos, méltatlan és nagy fokú udvariatlanságra utaló tettnek" nevezte a csaknem kétezer éves amfiteátrum falába vésést.

Azt mondta, reméli, hogy a bűnöst megtalálják és megbüntetik.

Az ANSA olasz hírügynökség megjegyezte, hogy ez volt a negyedik dokumentált alkalom idén arra, hogy valaki feliratot véssen a Colosseum falába. A legutóbbi elkövető 13 ezer eurós bírságot és akár öt év börtönt kockáztatott tettével.

Daniela Santanche idegenforgalmi miniszter reméli, hogy a turistát megbüntetik, hogy megértse tette súlyosságát. "Nem engedhetjük meg, hogy a nemzetünket meglátogatók szabadon viselkedjenek így" - fogalmazott.

2014-ben egy orosz turistát 20 ezer eurós pénzbírságra és négy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek, amiért egy nagy "K" betűt vésett a Colosseum egyik falára.

A következő évben két amerikai turistát szintén súlyos károkozásért marasztaltak el, miután a nevüket vésték a műemlékbe.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×