eur:
388.5
usd:
360.79
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Az ukrán országos rendőrség által közreadott képen mentők a kramatorszki RIA Pizza étterem romjainál a kelet-ukrajnai város elleni orosz rakétatámadás után, 2023. június 28-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ukrán országos rendőrség

Elfogtak és hazaárulással gyanúsítanak egy férfit a kramatorszki véres támadás miatt

Őrizetbe vett az ukrán rendőrség egy helyi férfit Kramatorszkban azzal a váddal, hogy segített a kelet-ukrajnai város népszerű pizzériája elleni rakétatámadás megszervezésében.

A Rai étterem elleni kedd esti támadásban a Reuters információja szerint 12 ember meghalt – köztük egy 14 éves ikerpár és még egy kamasz –, 60-an pedig megsebesültek. Az egyik áldozat holttestét csütörtök hajnalban húzták ki a mentőszolgálatok a romok alól.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat közlése szerint az őrizetbe vett ukránt azzal gyanúsítják, hogy információkkal segítette az Ukrajnát támadó orosz erőket.

A Reuters a főügyészség közlése alapján azt írta, hogy a férfi egy helyi gázszállító cég egyik alkalmazottja, és

segített Moszkvának az étterem megcélzásában azzal, hogy lefilmezte a parkolójában lévő katonai rendszámú autókat, és elküldte a felvételt az orosz különleges szolgálatoknak.

A férfit hazaárulás elkövetésével gyanúsítják, ez a bűncselekmény életfogytiglani börtönbüntetést von maga után. Nem nevezték meg, és nem árulták el, hogyan reagált a vádra.

Oroszország tagadja, hogy polgári célpontokat támadna az Ukrajna ellen 2022 februárjában indított „különleges katonai műveletben”. Az orosz védelmi minisztérium később azt közölte, hogy Kramatorszkban az ukrán hadsereg ideiglenes parancsnoki állására mértek csapást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×