eur:
389.15
usd:
363.49
bux:
68159.07
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Robbanás, Forrás:Twitter/

Több halottja és sok sebesültje van a Kramatorszk elleni orosz rakétacsapásnak - videó

A kelet-ukrajnai városban két rakéta csapódott. Az áldozatok között több gyerek is van.

A robbanásban három kolumbiai állampolgár, Hector Abad író, Sergio Jaramillo politikus és Catalina Gomez újságíró könnyebben megsérült. Az Abad és Jarmaillo által kiadott közlemény szerint Viktoria Amelina ukrán írónővel vacsoráztak a Rai Pizzeria étteremben, amikor alálatot kapott.

Sérüléseik miatt mindannyiukat kórházba vitték. A közlemény szerint az ukrán írónő súlyos koponyasérülést szenvedett.

Kramatorszk mellett egy falut is rakétatámadás ért, ott öt ember sebesült meg.

Az Ukrajna középső részén fekvő Kremencsukban, ahol egy éve egy bevásárlóközpontot ért támadás, kedden egy háztömb kapott rakétatalálatot. A robbanásnak ezúttal nem voltak halálos áldozatai.

Oroszország "csak vereséget és bíróságot érdemel" azért, amit tett

- fogalmazott Volodimir Zelenszkij ukrán elnök esti videoüzenetében. Oroszország tagadja, hogy polgári célpontokat támadna az Ukrajna ellen 2022 februárjában indított "különleges katonai műveletben".

Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter Telegram-oldalán arról számolt be, hogy két rakéta csapódott be a város területén. Nem sokkal korábban Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója az ukrán televíziónak nyilatkozva közölte, hogy a két rakéta Kramatorszk belvárosának egy éttermekkel teli, forgalmas részét találta el a késő délutáni órákban.

Tavaly áprilisban egy rakétatámadás 63 ember életét követelte a kramatorszki pályaudvaron.

Címképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat!

„A NATO átlépte a vörös vonalat!” – ezzel a címmel tett ki Facebook-oldalára rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A bejelentkezés elsősorban a NATO által előkészített, 100 milliárd dolláros, Ukrajnának szánt támogatási csomagról szólt, melyet a katonai szövetség a következő 5 évre tervez elosztani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×