eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Vinna, Finnmark, Hammerfest, Sky, clouds, landscape, summer, Norway, Arctic, old residence, sea.
Nyitókép: Getty Images/Lars Mathisen Photography

Nem mindennapi leletre bukkant egy túrázó - kép

Embereket és egy állatot ábrázoló képek tárultak a szeme elé.

Több ezer éves sziklarajzokat talált egy túrázó Norvégiában. A férfi éppen a családjával kirándult az ország délkeleti részén, amikor különös színeket vett észre az egyik sziklán – írja a hirado.hu.

A túrázó egy telefonos alkalmazás filtereinek segítségével jól kivehetővé tette az addig csak foltoknak tűnő színes rajzokat, melyek egy evezős hajót, valamint embereket és egy állatot ábrázoltak. A férfi ezután értesítette az illetékes szervezeteket és régészeket a felfedezésről, akik később megvizsgálták a rajzokat.

A szakértők szerint

a képeket a skandináv bronzkorban készíthették, amely Krisztus előtt 1800 körül vette kezdetét, és nagyjából Krisztus előtt 500-ig tartott.

A hírek szerint ezzel a legősibb sziklarajzokat sikerült felfedezni az ország ezen térségében.

A régészek titokban tartják az ábrák pontos helyét, hiszen azok már egy egyszerű érintéstől is súlyosan megrongálódhatnak.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×