eur:
389.12
usd:
357.35
bux:
73126.06
2024. július 22. hétfő Magdolna
Vlagyimir Putyin orosz elnök Szvetlana Csupsevával, a Stratégiai Kezdeményezések Ügynöksége vezérigazgatójával beszélget az Oroszországi Kreatív Gazdaság Fejlődés című kiállításon a moszkvai Zotov Kulturális és Oktatási Központban tett látogatásán 2023. május 30-án.
Nyitókép: MTI/AP/Szputnyik pool/Gavriil Grigorov

Megszólalt Putyin a Prigozsin-lázadás után

A különleges katonai művelettel kel és fekszik az orosz elnök – mondta egy interjúrészletben.

Az orosz elnök számára még mindig a „különleges katonai művelet” a legfontosabb. Vlagyimir Putyin azt mondta: az ukrajnai háborúval kel és fekszik, és úgy látja, hogy az összes elképzelését képes megvalósítani – mondta egy most nyilvánosságra került felvételen az orosz államfő.

Vlagyimir Putyin először jelent meg az orosz állami televízióban a Wagner-lázadás leverése óta. Szombaton, a lázadás kezdete után körülbelül fél nappal volt egy televíziós beszéde

Az Index szerint a most publikált felvételt feltehetően még az előtt rögzítették, hogy a zendülés kitört volna. más források szerint még szerdán, egy katonai diplomaosztón. Az orosz elnök egy interjút adott, és ennek egy részletét tették közzé. Putyin arról beszélt, hogy a „különleges katonai művelet” számára a legfontosabb prioritás. „Magabiztosak vagyunk, és természetesen képesek vagyunk végrehajtani az előttünk álló összes tervet és feladatot. Ez vonatkozik az ország védelmére, vonatkozik a különleges katonai műveletre, vonatkozik a gazdaság egészére és annak egyes területeire is” – mondta Putyin a Kreml tudósítójának, Pavel Zarubinnak.

"Ezzel kezdem és fejezem be a napot" – mondta Vlagyimir Putyin, aki arról is beszámolt, hogy folyamatos kapcsolatban áll a védelmi minisztérium tisztviselőivel.

A teljes interjú még vasárnap adásba kerül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Jönnek a reakciók Joe Biden visszalépésére, felveszi a kesztyűt Kamala Harris - Hogyan tovább az elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×